Διεθνή

Η Γερμανία ενέκρινε την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία

Η Γερμανία ενέκρινε την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: RADOVAN STOKLASA | Συντελεστές: REUTERS

Η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ. To Κίεβο θεωρεί την αποστολή βαρέων όπλων κρίσιμη για να νικήσει τη ρωσική εισβολή, αλλά η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει αυτή την κίνηση «άσκοπη πρόκληση».

Νωρίτερα, το Spiegel Online είχε αναφέρει ότι «θα παραδοθεί τουλάχιστον ένας λόχος Leopard 2A6 […] και άλλοι σύμμαχοι, μεταξύ άλλων από τη Σκανδιναβία, θέλουν επίσης να παραδώσουν Leopard στην Ουκρανία». Όπως σχολιάζει το RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), «σε αντίθεση με τον νέο υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος είχε δείξει από την αρχή την προθυμία του να παραδοθούν άρματα μάχης στην Ουκρανία, ο Σολτς αντιστεκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Στην ανακοίνωση ότι η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1) ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χέμπερστραϊτ επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες. Παράλληλα το Βερολίνο δίνει το «πράσινο φως» για επανεξαγωγή των συγκεκριμένων αρμάτων μάχης και από άλλες σύμμαχες χώρες. Όπως σημειώνει το Sky News η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για χώρες όπως η Πολωνία, η Ισπανία και η Νορβηγία να στείλουν τα ίδια άρματα μάχης στην Ουκρανία. «Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη “γραμμή” της υποστηρίξης της Ουκρανίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς

Στόχος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης είναι να αναπτυχθούν δύο τάγματα με Leopard 2 με τη Γερμανία να κάνει το πρώτο βήμα στέλνοντας συνολικά 14 τέτοιου τύπου άρματα μάχης.

Πως αντέδρασε το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του σχολίασε δια του εκροσώπου του ότι τα άρματα μάχης Abrams που θα σταλούν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ θα «καούν», λέγοντας ότι οι προτεινόμενες αποστολές είναι μια ακριβή τρέλα. Μιλώντας σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ενώ οι αποστολές των Abrams δεν επιβεβαιώνονται, εντούτοις θα είναι σπατάλη χρημάτων.

«Είμαι βέβαιος ότι πολλοί ειδικοί αντιλαμβάνονται το παράλογο αυτής της ιδέας. Το σχέδιο είναι καταστροφικό σε ό,τι αφορά την τεχνολογία», δήλωσε. «Αλλά πάνω από όλα, υπερεκτιμά τις δυνατότητες που θα προσφέρει στον ουκρανικό στρατό. Αυτά τα τανκς καίγονται όπως όλα τα άλλα», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments