Διεθνή

Reuters: Διακοπή cloud της Microsoft πλήττει χρήστες σε όλο τον κόσμο

Reuters: Διακοπή cloud της Microsoft πλήττει χρήστες σε όλο τον κόσμο
Η Microsoft Corp (MSFT.O) την Τετάρτη επλήγη από διακοπή δικτύου που κατέστρεψε την πλατφόρμα cloud της Azure μαζί με υπηρεσίες όπως το Teams και το Outlook, επηρεάζοντας δυνητικά εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η Microsoft Corp (MSFT.O) την Τετάρτη επλήγη από διακοπή δικτύου που κατέστρεψε την πλατφόρμα cloud της Azure μαζί με υπηρεσίες όπως το Teams και το Outlook, επηρεάζοντας δυνητικά εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η σελίδα κατάστασης του Azure έδειξε ότι οι υπηρεσίες επηρεάστηκαν στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Μόνο οι υπηρεσίες στην Κίνα και η πλατφόρμα της για κυβερνήσεις δεν χτυπήθηκαν.

Μια διακοπή λειτουργίας της πλατφόρμας υπολογιστικού νέφους της Microsoft Azure μπορεί να επηρεάσει μια ποικιλία υπηρεσιών και να δημιουργήσει ένα ντόμινο, καθώς σχεδόν όλες οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

“Διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα συνδεσιμότητας δικτύου παρουσιάζεται με συσκευές στο δίκτυο ευρείας περιοχής της Microsoft (WAN)”, δήλωσε η Microsoft. Αυτό επηρεάζει τη συνδεσιμότητα μεταξύ των πελατών στο Διαδίκτυο με το Azure, καθώς και τη συνδεσιμότητα μεταξύ υπηρεσιών σε κέντρα δεδομένων, είπε. Η Microsoft πρόσθεσε σε ένα tweet ότι απέσυρε μια αλλαγή δικτύου που πίστευε ότι προκαλούσε το πρόβλημα. “Παρακολουθούμε την υπηρεσία καθώς τίθεται σε ισχύ η επαναφορά”, ανέφερε.

Η Microsoft δεν αποκάλυψε τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν από τη διακοπή, αλλά δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης διακοπών Downdetector έδειξαν χιλιάδες περιστατικά κατανεμημένα σε όλες τις ηπείρους. Ο ιστότοπος Downdetector παρακολουθεί τις διακοπές συγκρότησης αναφορών κατάστασης από πηγές, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων που υποβάλλονται από τους χρήστες στην πλατφόρμα του. Οι διακοπές λειτουργίας των πλατφορμών Big Tech δεν είναι ασυνήθιστες καθώς αρκετές εταιρείες, από την Google (GOOGL.O) έως τη Meta (META.O) έχουν δει διακοπές στην υπηρεσία. Η Azure, ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud μετά την Amazon (AMZN.O), αντιμετώπισε διακοπές πέρυσι.

Ωστόσο, με την αυξημένη εξάρτηση από τις διαδικτυακές πλατφόρμες λόγω των περισσότερων εργαζομένων που εργάζονται από το σπίτι τα τελευταία τρία χρόνια, οποιαδήποτε διακοπή έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο. Κατά τη διάρκεια της διακοπής, οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα στην ανταλλαγή μηνυμάτων, τη συμμετοχή σε κλήσεις ή τη χρήση οποιωνδήποτε λειτουργιών της εφαρμογής Teams. Πολλοί χρήστες μπήκαν στο Twitter για να μοιραστούν ενημερώσεις σχετικά με τη διακοπή της υπηρεσίας, με το #MicrosoftTeams να εμφανίζεται ως hashtag στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Το Microsoft Teams, που χρησιμοποιείται από περισσότερα από 280 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των καθημερινών λειτουργιών για επιχειρήσεις και σχολεία, τα οποία χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να πραγματοποιούν κλήσεις, να προγραμματίζουν συσκέψεις και να οργανώνουν τη ροή εργασιών τους. Μεταξύ των άλλων υπηρεσιών που επηρεάστηκαν ήταν το Microsoft Exchange Online, το SharePoint Online, το OneDrive for Business, σύμφωνα με τη σελίδα κατάστασης της εταιρείας.

Πηγή: reuters.com/Akriti Sharma

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments