Διεθνή

Reuters: Αποκλειστικό – Ο Μπάιντεν θα προσφύγει σε εύπορους δωρητές για την εκστρατεία του 2024

Reuters: Αποκλειστικό – Ο Μπάιντεν θα προσφύγει σε εύπορους δωρητές για την εκστρατεία του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει πολλούς εράνους με πλούσιους Δημοκρατικούς δωρητές τις επόμενες εβδομάδες ως μέρος της αναμενόμενης προσπάθειάς του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει πολλούς εράνους με πλούσιους Δημοκρατικούς δωρητές τις επόμενες εβδομάδες ως μέρος της αναμενόμενης προσπάθειάς του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια.

Ο Μπάιντεν και η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών θα φιλοξενήσουν εράνους στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια την επόμενη εβδομάδα που συμπίπτουν με επίσημες προεδρικές επισκέψεις που διαφημίζουν νομοθετικές επιτυχίες. Στη συνέχεια, ο ρυθμός και ο όγκος των εράνων αναμένεται να επιταχυνθούν τον Μάρτιο, ανέφεραν οι τρεις πηγές.

«Μας είπαν να περιμένουμε ότι η συγκέντρωση κεφαλαίων θα αυξηθεί το χρονικό διάστημα Μαρτίου και Απριλίου», είπε ένας δωρητής που βοήθησε τον Μπάιντεν να συγκεντρώσει χρήματα το 2020 και έχει δεσμευτεί να κάνει το ίδιο αυτή τη φορά.

Ο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη δηλώσει επίσημα ότι είναι υποψήφιος για επανεκλογή, αλλά αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του τις εβδομάδες μετά την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Φεβρουαρίου. Η έναρξη της συγκέντρωσης κεφαλαίων θα επικεντρωθεί σε δωρητές υψηλών δολαρίων, καθώς η εκστρατεία επιδιώκει να συγκεντρώσει ένα πολεμικό σεντούκι μεγαλύτερου μέρους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, για την πιο ακριβή προεδρική εκστρατεία στην ιστορία.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020 ήταν ο πρώτος υποψήφιος για την προεδρία στην ιστορία που συγκέντρωσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, καθώς αντιμετώπιζε τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ. Η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών θα χρειαστεί επίσης να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει στην υπεράσπιση ενός σκληρού χάρτη του Κογκρέσου το 2024 που περιλαμβάνει την υπεράσπιση των εδρών της Γερουσίας στο Οχάιο, τη Δυτική Βιρτζίνια, την Αριζόνα και τη Μοντάνα.

Εξωτερικές ομάδες συγκέντρωσαν άλλα 580 εκατομμύρια δολάρια για τον Μπάιντεν το 2020. Οι βοηθοί είναι διχασμένοι σχετικά με το αν θα βασιστούν σε έναν υπερ-PAC αυτή τη φορά για εξωτερική βοήθεια και, αν ναι, ποιο, λένε πηγές στο Reuters.

Ο Μπάιντεν θα χρειαστεί να απευθυνθεί στους ίδιους δωρητές της Wall Street και της βιομηχανίας τεχνολογίας που η κυβέρνησή του έχει δαιμονοποιήσει μερικές φορές, και που κατά καιρούς αισθάνθηκαν ότι τους αγνοούν και τους έχουν περάσει για διεθνείς πρεσβείες. Η επερχόμενη προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων αντιπροσωπεύει ένα πρώιμο τεστ ενθουσιασμού για μια προσπάθεια επανεκλογής Μπάιντεν και ένα πρώιμο τεστ αντοχής για έναν 80χρονο πρόεδρο που θα πρέπει να εξισορροπήσει την αυστηρότητα του Λευκού Οίκου με αυτή της προεκλογικής εκστρατείας.

Το 2020, η πανδημία του COVID ανάγκασε τον Μπάιντεν να μείνει μακριά από την εκστρατεία και να συγκεντρώσει χρήματα μέσω εικονικών εράνων. Αυτή τη φορά, ο Μπάιντεν θα αναγκαστεί να διεξάγει μια πιο παραδοσιακή εκστρατεία που θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό επίσημων προεδρικών καθηκόντων, στάσεων εκστρατείας και εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Αναφορά από τους Jarrett Renshaw και Trevor Hunnicutt. Επιμέλεια: Heather Timmons και Chizu Nomiyama

Πηγή: reuters.com/By Jarrett Renshaw

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments