Αθλητισμός

Βλέπει τον μπόμπερ Ματ Τόμας ο Παναθηναϊκός

Βλέπει τον μπόμπερ Ματ Τόμας ο Παναθηναϊκός

Πηγή Φωτογραφίας: 2022 AP PHOTO/MORRY GASH - AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Ο τραυματισμός του Πονίτκα αλλά περισσότερο η ανάγκη για μια επιπλέον λύση, όσο ο Γκριγκόνις δεν δίνει το κάτι παραπάνω, φέρνουν στο προσκήνιο τη λύση του Αμερικανού μπόμπερ Ματ Τόμας όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA.

Τα δεδομένα αλλάζουν συχνά, πυκνά στο σύγχρονο μπάσκετ. Αλλάζουν και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέχρι και πριν από μερικές μέρες είχε στο στόχαστρο τον Σαμπάζ Νέιπιρ, με τον τελευταίο, όμως, να παίρνει τον δρόμο για την Ιταλία και την Αρμάνι.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι καλύτερα, που έγιναν έτσι τα πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός πλέον (και ίσως όχι μόνο πλέον) χρειάζεται παίκτη στις «πλάγιες» θέσεις. Και αυτό μετά τον τραυματισμό του Ματέους Πονίτκα στο ματς με την Ζαλγκίρις, αλλά και το γεγονός ότι ο Μάριους Γκριγκόνις δεν δίνει μέχρι στιγμής το κάτι παραπάνω. Και όλα αυτά ενώ πλησιάζει και το φάιναλ-έιτ του Κυπέλλου.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το ενδιαφέρον έχει στραφεί πλέον στον Ματ Τόμας, έναν σπουδαίο σουτέρ και σκόρερ, που τα τελευταία χρόνια ήταν στο ΝΒΑ. Ο Τόμας έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Ομπραντόιρο και την Βαλένθια, όπου είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Τόσο καλές, δηλαδή, που ήταν και το διαβατήριο του για να επιστρέψει στην Αμερική και να φορέσει τις φανέλες των Τορόντο Ράπτορς, των Σικάγο Μπουλς και των Γιούτα Τζαζ.

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ο 28χρονος, ύψους 1.91 γκαρντ, έπαιξε σε 139 παιχνίδια, έχοντας σχεδόν 4 πόντους ως μέσους όρους.

Το ποσοστό του δε στο τρίποντο άγγιξε το 41%, το οποίο το λες και κάτι παραπάνω από εξαιρετικό καθώς μάλιστα η σχετική γραμμή στο ΝΒΑ είναι πιο μακριά σε σχέση με αυτή των ευρωπαϊκών δεδομένων.

Στην Βαλένθια και δη στο Eurocup ο εξαιρετικός αυτός σουτέρ είχε 12.7 πόντους ανά ματς με το ποσοστό του στο τρίποντο να είναι 47.7%. Περίπου, δηλαδή, το ένα από τα δύο τρίποντα έβρισκε τον στόχο. Και με τα τρίποντά του και γενικότερα με την εξαιρετική του παρουσία οι «νυχτερίδες» μπόρεσαν και κατέκτησαν το ευρωπαϊκό τρόπαιο με αντίπαλο την Αλμπα.

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα του στόχου του Παναθηναϊκού ήταν η Ομπραντόιρο, εκεί, όπου είχε 15.4 πόντους και τρίποντο στο 45.9%.

Οι «πράσινοι», λοιπόν, έχουν για τα καλά το όνομα του Τόμας στο τραπέζι, που μαζί με τον Νέιπιρ ήταν μαζί στην κορυφή της λίστα των προπονητών της ομάδας.

Τις επόμενες μέρες ή ακόμη και ώρες θα φανεί πως θα εξελιχθεί η ιστορία αυτή και αν ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει με τον Τόμας, ο οποίος όπως βλέπετε και στα παρακάτω βίντεο, είναι ένας γκαρντ, που «σκοτώνει» από μακριά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments