Οικονομία

Πρόταση ΓΣΕΕ: Στα 826 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Πρόταση ΓΣΕΕ: Στα 826 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

«Ο κατώτατος μισθός της χώρας μας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη για το πόσο πρέπει να αυξηθεί» είπε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Γιώργος Αργείτης

«Ο κατώτατος μισθός της χώρας μας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη για το πόσο πρέπει να αυξηθεί» είπε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Γιώργος Αργείτης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Ηράκλειο, παρουσία και του Προέδρου της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιου Βοργιά.

«Πρέπει να γίνει αξιολόγηση όλων των αναγκών. Ο κατώτατος μισθός πρέπει να είναι πάνω από το όριο αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης, καθώς παρά την αύξηση το 2022, εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από κατώφλι φτώχειας» ανέφερε ο κ. Αργείτης, παραπέμποντας στη μελέτη που έχει εκπονηθεί. Όπως σημείωσε ο ίδιος, πυρήνας της πρότασης είναι ότι ο θεσμικός ρόλος του κατώτατου μισθού έχει να κάνει με την προστασία και την εγγύηση για τον εργαζόμενο, προκειμένου να έχει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τον ίδιο και για την οικογένεια του.

Η πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τον κατώτατος μισθό είναι τα 826 ευρώ μηνιαίως προκειμένου ο εργαζόμενος «να μη βρίσκεται στο κατώφλι της φτώχειας», τόνισε ο κ. Αργείτης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η πρόταση αυτή δεν προκαλεί πληθωρισμό, ενώ προβλέπει μείωση της τάξης του 2,5% στο ποσοστό υλικής στέρησης. Η μελέτη, την ώρα της συνέντευξης τύπου, εστάλη και στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ανέφερε: «Οι συνδικαλιστές υφίστανται καθημερινά τη βάσανο της απορρύθμισης που έχει γίνει από το 2012 στην αγορά εργασίας.

Σημείωσε ότι τα τελευταία 14 χρόνια ο κατώτατος μισθός δεν έχει επανέλθει στο σημείο όπου είχε προσδιοριστεί το 2008, φτάνοντας σήμερα τα 713 ευρώ. «Όλες οι κυβερνήσεις από το 2014 και μετά, εργαλειοποίησαν τον κατώτατο μισθό, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, και προχωρώντας σε μία ιστορική αναδρομή με επίκεντρο τον κατώτατο μισθό, πρόσθεσε ότι, το 2019, ένα μήνα πριν τις εκλογές ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 586 στα 650 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments