Διεθνή

Συρία: 7χρονη προστατεύει το κεφάλι του αδελφού στα συντρίμμια

Συρία: 7χρονη προστατεύει το κεφάλι του αδελφού στα συντρίμμια

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Σοκάρουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τους δύο σεισμούς που κατέστρεψαν τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 6.376 ανθρώπους.

Σοκάρουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τους δύο σεισμούς που κατέστρεψαν τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 6.376 ανθρώπους. Ένα από τα βίντεο δείχνουν ένα κοριτσάκι που προστατεύει τον μικρό της αδελφό της, όσοι ώρα και οι δύο είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτηρίου που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό.

Το 7χρονο κοριτσάκι στη Συρία μαζί με τον αδελφό της αντικρίζουν με ανακούφιση τους διασώστες με το μικρό κοριτσάκι να ακούγεται να λέει «δεν θέλω παιχνίδια, θέλω να μας βγάλετε από εδώ».

Πατέρας κρατάει το χέρι της νεκρής κόρης του στα συντρίμμια

Ωστόσο λίγες εικόνες απεικονίζουν την θλίψη τόσο ξεκάθαρα όσο μια φωτογραφία από την τουρκική περιοχή Kahramanmaras, στην οποία ένας πατέρας o Mesut Hancer κρατά το χέρι της νεκρής έφηβης κόρης του Irmak.

Κάτοικοι στη χιονισμένη Μαλάτια ζητούν να πάνε στην πόλη σωστικά συνεργεία

Απελπισμένοι, παγωμένοι από το λεπτό στρώμα χιονιού στο έδαφος, οι συγγενείς θυμάτων στην τουρκική πόλη Μαλάτια, εξέφραζαν την αγανάκτησή τους σήμερα γιατί, όπως λένε, δεν έχουν καμία βοήθεια στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Χωρίς ειδικό εξοπλισμό, χωρίς ούτε καν γάντια ή χειμωνιάτικα ρούχα, προσπαθούν να ανοίξουν διαδρόμους μέσα από τα συντρίμμια των σπιτιών που κατέρρευσαν από τους σεισμούς της Δευτέρας.

«Δεν υπάρχει κανείς εδώ. Είμαστε μέσα στα χιόνια, χωρίς σπίτι, χωρίς τίποτα», λέει ο Μουράτ Αλινάκ, το σπίτι του οποίου κατέρρευσε και οι συγγενείς του αγνοούνται. «Τι να κάνω, πού να πάω;» λέει με απόγνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments