Διεθνή

Μητσοτάκης: «Έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας μέχρι τις εκλογές» – Η κρίσιμη μέρα 2 Ιουλίου

Μητσοτάκης: «Έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας μέχρι τις εκλογές» – Η κρίσιμη μέρα 2 Ιουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνήθως οι πρωθυπουργοί αιφνιδιάζουν με τις πρόωρες κάλπες. Κοινοβουλευτικοί κύκλοι αναρωτιούνται αν ήρθε η ώρα να γίνει το ανάποδο.

Ένα νέο ερώτημα σε σχέση με το χρόνο των εκλογών μπήκε από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής. Μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαντλήσει μέχρι την τελευταία ημέρα τη συνταγματική θητεία της κυβέρνησης προκειμένου να δείξει τη θεσμική εκτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πρώτες εκλογές στις 2 Ιουλίου.

Συνήθως οι πρωθυπουργοί αιφνιδιάζουν με τις πρόωρες κάλπες. Κοινοβουλευτικοί κύκλοι αναρωτιούνται αν ήρθε η ώρα να γίνει το ανάποδο. Από τη στιγμή που το Μαξίμου ετοιμάζει μια σειρά από τροπολογίες και νομοσχέδια που θα κινούνται μεταξύ άλλων και στη γραμμή της ανακούφισης των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων ένας τέτοιος ελιγμός δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του είπε: «Εσείς για μήνες, γιατί μήνες έχουμε μπροστά μέχρι τις εκλογές κ.Τσίπρα, θα απέχετε από τις ψηφοφορίες. Πολύ ωραία λοιπόν, να απέχετε από τις ψηφοφορίες. Αλλά μετά θα έρθετε να εξηγήσετε γιατί θα απέχετε από τη σημερινή ψηφοφορία. Έτσι δεν είναι;». Ο γρίφος του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών φαίνεται πως δεν θα λυθεί άμεσα.

Το πιθανότερο, ωστόσο είναι όλα τα σημαντικά μέτρα ανακούφισης να τρέξουν το επόμενο διάστημα. Και το μόνο σίγουρο πως ο πρωθυπουργός δεν ανοίγει τα χαρτιά του από τώρα, καθώς θα οδηγούσε τους υπουργούς να κατεβάσουν τα μολύβια από πολύ νωρίς προκειμένου να επικεντρωθούν στις προεκλογικές τους εκστρατείες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο σχεδιασμός για την 9η Απριλίου παραμένει το επικρατέστερο σενάριο στο τραπέζι και αν χρειαστούν και δεύτερες κάλπες θα στηθούν στις 14 ή 21 Μαίου.

Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε στα κυβερνητικά στελέχη ότι δεν είναι η τελευταία τους συνεδρίαση. Είχε προηγηθεί η αναφορά του στην Ιαπωνία πως «κάποιες εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα». Αυτό που επιθυμεί να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να συμβαδίζει η προεκλογική εκστρατεία με το κυβερνητικό έργο. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν φαίνεται να δέχεται κάποια παραπάνω δημοσκοπική πίεση δεν έχει κανέναν λόγο να τρέξει τις εξελίξεις. Όσο και αν ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να τον πιέζει να σηκώσει το γάντι και να προκηρύξει εκλογές μέσα στον Φεβρουάριο με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments