Διεθνή

Κάνναβη – τέλος στην διάσημη συνοικία των Κόκκινων Φαναριών της Ολλανδίας

Κάνναβη – τέλος στην διάσημη συνοικία των Κόκκινων Φαναριών της Ολλανδίας

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Peter Dejong, File/pixabay

Σύμφωνα με τους νέους νόμους, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 το πρωί, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, η παλαιά συνοικία της πόλης

Η πόλη του Άμστερνταμ θα απαγορεύσει τη δημόσια κατανάλωση κάνναβης στην διάσημη συνοικία των Κόκκινων Φαναριών, που κυριαρχεί στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τους νέους νόμους, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 το πρωί, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, η παλαιά συνοικία της πόλης, «με μουσικές εξαίσιες, με φωνές», θα κλείνει για τους νέους επισκέπτες μετά τη 1 το πρωί. Οι εργαζόμενοι σε αυτό τον «ιδιαίτερο» τομέα -σεξ- θα πρέπει να κλείνουν τους χώρους τους στις 3 το πρωί.

Το μέτρο έρχεται αντίθετο με το πνεύμα της «κόκκινης συνοικίας» με τους πιστούς θαμώνες, που ζητούν «Legalize it», αλλά είναι μέρος μιας εκστρατείας για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης στην περίφημη συνοικία.

Έτσι, στον δρόμο. θα απαγορευτεί η χρήση ναρκωτικών, στις οδούς με τους οίκους ανοχής, τα καταστήματα sex, τα striptease coffee και τα Stip Live Show.

Το μέτρο χαρακτηρίστηκε «ιστορική παρέμβαση» από την ολλανδική εφημερίδα «Het Parool» στο Άμστερνταμ και το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε ότι η απαγόρευση θα μπορούσε αργότερα να επεκταθεί και στις βεράντες των καφενείων, αν και ήδη υπάρχει κύμα αντίδρασης από την τοπική κοινωνία και τους αφοσιωμένους θαμώνες.

Αυτό το μέτρο είναι μέρος μιας εκστρατείας, της οποίας ηγήθηκε η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Άμστερνταμ, η Φέμκε Χαλσέμα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Η περιοχή προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά και εγκληματικότητα, την οποία επικαλούνται οι υποστηρικτές της απόφασης που έχει σοκάρει δυσάρεστα τις διάσημες «πεταλούδες της νύχτας» και τους φίλους της συνοικίας των Κόκκινων Φαναριών.

«Οι κάτοικοι της Παλαιάς Πόλης υποφέρουν πολύ από τον μαζικό τουρισμό και την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών στους δρόμους», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο στην ανακοίνωσή του.

«Οι τουρίστες προσελκύουν επίσης πλανόδιους εμπόρους, οι οποίοι με τη σειρά τους προκαλούν έγκλημα και ανασφάλεια».

Η πόλη σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων, των μπαρ και των χώρων πορνείας και να συνεχίσει να περιορίζει την πώληση αλκοόλ στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια.

Για κοινωνική οπισθοδρόμηση και μεσαιωνικό ηθικισμό κάνουν λόγο οι θρυλικές κοπέλες της συνοικίας, συνεπικουρούμενες από τους ορκισμένους επισκέπτες των οίκων, οι οποίοι ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους και δηλώνουν ορκισμένοι να «πάρουν το αίμα τους πίσω». Αυτοί αναρωτώνται σε τηλεοπτικές κάμερες και διαδικτυακά περιοδικά πώς θα ήταν η συνοικία των Κόκκινων Φαναριών τουριστικός προορισμός χωρίς τις θρυλικές κοπέλες και την παρουσία τους, με την μοναδική συνδρομή κάποιας ουσίας και whiskey…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments