Διεθνή

Ο αυστριακός στρατός αναστέλλει τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία

Ο αυστριακός στρατός αναστέλλει τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Lykavitos

Ο αυστριακός στρατός ανακοίνωσε ότι αναστέλει τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία

Ο αυστριακός στρατός ανακοίνωσε ότι αναστέλει τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία, επικαλούμενος «την κατάσταση ασφαλείας» που επικρατεί στο τουρκικό έδαφος, μετά τον ισχυρό σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο σε περισσότερους από 25.000 ανθρώπους.

«Υπήρξαν επιθέσεις μεταξύ ομάδων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος στη Βιέννη, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρόμοια απόφαση ελήφθη και στη Γερμανία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Αρωγής (TSW), καθώς και από τη ΜΚΟ ISAR Γερμανίας, η οποία ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε θύματα φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΜΚΟ.

Οι 82 στρατιώτες της ειδικής μονάδας αρωγής Afdru (μονάδα ανακούφισης των αυστριακών δυνάμεων) κατέφυγαν σε ένα στρατόπεδο βάσης στην επαρχία Χατάι με άλλους διεθνείς οργανισμούς, αναμένοντας οδηγίες.

Ωστόσο, δύο εκπαιδευτές σκύλων μπόρεσαν να συνεχίσουν την έρευνα το απόγευμα, αλλά υπό την προστασία του τουρκικού στρατού. Έφτασαν την περασμένη Τρίτη με 45 τόνους εξοπλισμού και κατάφεραν να βγάλουν εννέα ανθρώπους από τα ερείπια, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Η επιστροφή τους στην Αυστρία έχει προγραμματιστεί ακόμη για την Πέμπτη, αλλά «η κατάσταση εξετάζεται », είπε ο εκπρόσωπος.

Από τη γερμανική πλευρά, τέλος, ένας εκπρόσωπος της ISAR Γερμανίας, ο Στέφαν Χάινε, βεβαιώνει ότι «τις τελευταίες ώρες, η κατάσταση ασφαλείας στην επαρχία Χατάι έχει προφανώς αλλάξει. Υπάρχουν αυξανόμενες αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών φατριών, σημειώθηκαν επίσης πυροβολισμοί». Οι γερμανικές ομάδες «παραμένουν προς το παρόν στο κοινό στρατόπεδο βάσης» και «θα ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους» μόλις η τουρκική πολιτική προστασία «θεωρήσει ότι η κατάσταση είναι επαρκώς ασφαλής» .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments