Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι: Τι πιστεύουν οι οπαδοί της για τις κατηγορίες των οικονομικών παραβιάσεων

Μάντσεστερ Σίτι: Τι πιστεύουν οι οπαδοί της για τις κατηγορίες των οικονομικών παραβιάσεων

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Η υπόθεση των οικονομικών παραβιάσεων δεν ήχησε καθόλου καλά στη Μάντσεστερ Σίτι, πόσω μάλλον στους φιλάθλους της, μεγάλη μερίδα εκ των οποίων θεωρούν πως επιχειρείται συνωμοσία κατά του συλλόγου τους.

Πώς βλέπουν, όμως, οι ίδιοι οι φίλοι της Σίτι τον σάλο που έχει ξεσπάσει κατά της ομάδας τους; Το «Athletic» μίλησε με φιλάθλους των Σίτιζενς πριν από την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Άστον Βίλα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως το κλαμπ βρίσκεται στο επίκεντρο συνωμοσίας. Μιας οργανωμένης προσπάθειας να σπιλωθεί το όνομα και η ιστορία της.

«Νομίζω είναι περισσότερο κυνήγι μαγισσών. Ο κόσμος ζηλεύει λόγω της τρομερής μας πορείας.

«Αν πάρεις 100 βελάκια στα χέρια σου και τα πετάξεις στον πίνακα, τουλάχιστον ένα θα βρει τον στόχο. Αυτό προσπαθούν και με εμάς, να μας διαλύσουν με όλες αυτές τις κατηγορίες ώστε να περάσει έστω η μία».

«Είναι σκευωρία κατά του συλλόγου. Μόνο ο χρόνος θα μας το πει. Ναι ίσως είμαστε ένοχοι, ίσως έχουμε κάνει κάτι λάθος, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές: δεν γίνεται να είμαστε η μοναδική ομάδα που έκανε κάτι τέτοιο»

«Λένε πως αυτό είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Σίτι. Εγώ λέω ότι είναι το τελευταίο καρφί στο δικό τους φέρετρο»

Μερικές μόνο από τις ατάκες των φιλάθλων της Σίτι, που βλέπουν δάκτυλο των ανταγωνιστών πίσω από το ξέσπασμα του οικονομικού σκανδάλου.

Αυτή, όμως, μπορεί να είναι η επικρατούσα, αλλά δεν είναι και η μοναδική άποψη μεταξύ των οπαδών των Πολιτών. Στο ρεπορτάζ του βρετανικού Μέσου, υπήρξε και ο πιο νηφάλιος αντίλογος, κυρίως από μεγαλύτερους σε ηλικία οπαδούς οι οποίοι έχουν ζήσει τη Σίτι και στο ζενίθ, αλλά και στο ναδίρ της.

«Δεν είμαι υπέρ των θεωριών συνωμοσίας. Η Premier League δεν θα άνοιγε υπόθεση αν δεν πίστευε πως η Σίτι πρέπει να λογοδοτήσει. Σε 100 κατηγορίες, θα υπάρχει τουλάχιστον μία για την οποία όντως θα πρέπει δώσει εξηγήσεις. Αν είναι αθώοι, θα το αποδείξουν. Αν είναι ένοχοι, θα έπρεπε να τιμωρηθούν. Είμαι πολύ ήρεμος για αυτή την υπόθεση, αλλά τα email δεν γίνεται να αγνοηθούν».

«Έζησα όλες τις σπουδαίες αναμνήσεις μας. Έπεσα τέσσερις σειρές πιο κάτω στην εξέδρα όταν σκόραρε ο Αγουέρο εκείνο το γκολ. Βγήκα και όλοι με τρόλαραν εκείνη τη νύχτα. Έχω πάει στο Γουέμπλεϊ, έχω ζήσει τέτοιες μέρες. Δεν μπορείς να τα πάρεις πίσω όλα αυτά. Τι θα κάνουν, θα αδειάσουν την τροπαιοθήκη μας

«Αν μας πάρουν τους τίτλους, αυτοί που θα έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη κλοπή είναι οι φίλαθλοι της Σίτι. Από εμάς θα τους στερήσουν ουσιαστικά. Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί, αλλά θα με δυσκόλευε πολύ περισσότερο μια τέτοια απόφαση από την ιδέα της αφαίρεσης βαθμών».

Ανάμεσα σε όσα δήλωσαν, αναφέρθηκε και το όνομα του Πεπ Γκουαρδιόλα, του οποίου η στάση στη συνέντευξη Τύπου εκθειάστηκε από το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της Σίτι:

«Ταυτίστηκα με τις δηλώσεις του Πεπ. Εμφανίστηκε τόσο μαχητικός, προφανώς δεν σου δίνει νομικό πλεονέκτημα αν έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά σκέφτεσαι: ”Τι ξέρει και συνεχίζει να είναι μέλος του κλαμπ;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments