Διεθνή

Ο Πενς κινείται για να διεκδικήσει την πολιτιστική πολεμική λωρίδα πριν φτάσει εκεί ο Ντε Σάντις

Ο Πενς κινείται για να διεκδικήσει την πολιτιστική πολεμική λωρίδα πριν φτάσει εκεί ο Ντε Σάντις
Μια πολιτική πρωτοβουλία του Πενς σχεδιάζει να δαπανήσει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη των πολιτικών για τα γονικά δικαιώματα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θέλει να ξεκαθαρίσει κάτι: Κανένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία του 2024 δεν θα τον ξεπεράσει στις αντιπαραθέσεις σχετικά με το φύλο, τη σεξουαλικότητα και την εκπαίδευση που εμψυχώνουν τη δεξιά.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν επιλογή μας να ξεκινήσουμε τον πολιτισμικό πόλεμο της αριστεράς. Αλλά τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το κερδίσουμε για χάρη των παιδιών και των εγγονιών μας», είπε ο Πενς σε ένα πλήθος στη Μινεάπολη, λίγο αφότου οι δικαστές του ομοσπονδιακού εφετείου στο κοντινό Σεντ Πολ άκουσαν επιχειρήματα σχετικά με μια πολιτική ταυτότητας φύλου στο σχολείο της Αϊόβα ότι ο πρώην αντιπρόεδρος αντιτίθεται. «Θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Η κοινοτική σχολική περιφέρεια Linn-Mar της Αϊόβα, η οποία εκπαιδεύει σχεδόν 8.000 παιδιά ακριβώς βορειοανατολικά του Cedar Rapids, βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο μιας εκστρατείας από τους Ρεπουμπλικανούς για την εξαγορά σχολείων. Και ο Πενς και οι συντηρητικές ομάδες παλεύουν στα δικαστήρια για να σταματήσουν το σχολικό σύστημα να επιβάλει μια πολιτική που καθοδηγεί τους εκπαιδευτικούς να προστατεύουν την ταυτότητα φύλου των μαθητών τους στην πανεπιστημιούπολη, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν οι οικογένειες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τα αιτήματα των παιδιών τους.

Η μήνυση παρουσιάζει την εκπαιδευτική ατζέντα του Πενς με γνώμονα την κουλτούρα και συνδυάζει την επί δεκαετίες εστίασή του σε οτιδήποτε, από τη μοιχεία μέχρι την κριτική της «Μουλάν» της Ντίσνεϋ τη δεκαετία του 1990. Πάνω απ ‘όλα, η υπόθεση συνδέεται με μια πολιτεία στην αμερικανική καρδιά που εξακολουθεί να είναι κρίσιμη για το χρονοδιάγραμμα υποψηφιοτήτων των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

Ενώ η συντηρητική οργάνωση Parents Defending Education ξεκίνησε τη μήνυση πέρυσι, η υποστηριζόμενη από τον Pence οργάνωση Advancing American Freedom και ένας συνασπισμός χριστιανικών ομάδων έχουν καταθέσει νομικές υποθέσεις αντίθετες με την πολιτική της σχολικής περιφέρειας. Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών γενικών εισαγγελέων της πολιτείας υποστήριξε επίσης την παύση της πολιτικής στο δικαστήριο.

Αλλά η νομική μάχη είναι επίσης το επίκεντρο μιας πολιτικής πρωτοβουλίας Pence – χρηματοδοτούμενη με αρχικό προϋπολογισμό 1 εκατομμυρίου δολαρίων – που οι βοηθοί λένε ότι θα χρησιμοποιήσει ψηφιακή διαφήμιση, συγκεντρώσεις και εθελοντικές προσπάθειες υπεράσπισης για να υποστηρίξει τις πολιτικές γονικών δικαιωμάτων.

Το επίκεντρο, όπως το χαρακτήρισε ο Πενς, είναι μια ευρύτερη μάχη για τους νέους που έχει κατακλύσει σχολεία και κολέγια.

Πηγή: politico.com/By JUAN PEREZ JR. and ADAM WREN

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments