Διεθνή

Βρετανία: Το Ενωτικό Κόμμα της Βορ. Ιρλανδίας δεν διαθέτει βέτο

Βρετανία: Το Ενωτικό Κόμμα της Βορ. Ιρλανδίας δεν διαθέτει βέτο

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Το Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δεν διαθέτει βέτο απέναντι σε οποιαδήποτε συμφωνία ανάμεσα στην Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις εμπορικές συναλλαγές στο πλαίσιο των ισχυουσών ρυθμίσεων για το Brexit, δηλώνει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμινικ Ράαμπ.

«Δεν υπάρχει ντε φάκτο βέτο, αλλά φυσικά θέλουμε να προσπαθήσουμε και να πείσουμε και να δείξουμε, ειλικρινά, ότι οι αλλαγές είναι αρκετά σημαντικές για να πείσουμε το DUP», δηλώνει ο Ντόμινικ Ράαμπ στην εκπομπή The Andrew Neil Show του Channel 4 σε συνέντευξη η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή το βράδυ.

Σούνακ για Brexit: Θέλω να κλείσω πάση θυσία τη συμφωνία για τη Β. Ιρλανδία

H κυβέρνησή «τα δίνει όλα» για να επιτευχθεί μια συμφωνία για τις εμπορικές ρυθμίσεις της Βόρειας Ιρλανδίας μετά το Brexit, δήλωσε ο Σούνακ, λέγοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η επιστροφή στον διαμοιρασμό της εξουσίας στην επαρχία.

«Υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με το Brexit και θέλω να κλείσω πάση θυσία τη συμφωνία για τη Β. Ιρλανδία», δήλωσε ο Σούνακ σε συνέντευξή του στους Sunday Times.

Ο Σούνακ ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει τις ανησυχίες του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), το οποίο ανησυχεί για τη διατήρηση της επιρροής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βόρεια Ιρλανδία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments