Ελλάδα

Τέμπη βίντεο-ντοκουμέντο: Κάμερα καταγράφει τη λανθασμένη πορεία του μοιραίου Intercity

Τέμπη βίντεο-ντοκουμέντο: Κάμερα καταγράφει τη λανθασμένη πορεία του μοιραίου Intercity
Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει το μοιραίο Intercity 62 και το προαστιακό τρένο του Βόλου να κινούνται στο ίδιο ρεύμα, κάτι που αποδεικνύει ότι ο 59χρονος σταθμάρχης δεν γύρισε ποτέ το κλειδί στη σωστή θέση

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει το μοιραίο Intercity 62 και το προαστιακό τρένο του Βόλου να κινούνται στο ίδιο ρεύμα, κάτι που αποδεικνύει ότι ο 59χρονος σταθμάρχης δεν γύρισε ποτέ το κλειδί στη σωστή θέση.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κάμερα στην οδό Βόλου στη Λάρισα καταγράφει τόσο το τρένο του προαστιακού, το τρένο δηλαδή στο οποίο έγινε το πρώτο λάθος από τον σταθμάρχη, αλλά και το μοιραίο intercity το οποίο περνάει από το ίδιο σημείο, μία ώρα αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος σταθμάρχης είχε στείλει και τον προαστιακό σε λάθος κατεύθυνση, αλλά ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε εγκαίρως το λάθος και το διόρθωσε συνεχίζοντας στη σωστή κατεύθυνση.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο, στις 22:09 ο προαστιακός του Βόλου κατευθύνεται προς τον σταθμό της Λάρισας. Το ψαλίδι στην οδό Καραγάτσι γυρνάει… και το τρένο κατευθύνεται προς την πλατφόρμα 3. Ωστόσο, το κλειδί δεν γυρνά ποτέ πάλι, με αποτέλεσμα το Ιntercity 62 να μπει μεν στην ίδια ράγα με το προηγούμενο τρένο, όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Λίγα λεπτά μετά τις 10 ο προαστιακός περνά από την περιοχή Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Από ακριβώς το ίδιο σημείο περνά λίγο μετά τις 11 το Intercity από την ίδια ράγα και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μόλις 17 λεπτά αργότερα το μοιραίο Intercity συγκρούεται με την εμπορική αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments