Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης για το δυστύχημα

Σύγκρουση τρένων: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης για το δυστύχημα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 7,5 ώρες η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας στην ανακρίτρια για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 7,5 ώρες η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας στην ανακρίτρια για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Τι υποστηρίζει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που καρατομήθηκε

Σε αργία τέθηκε ο επιθεωρητής Νικόλαος Δημητρίου με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο οποίος ήταν και εκείνος που τοποθέτησε τον 59χρονο σταθμάρχη στην κρίσιμη θέση το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο ίδιος ωστόσο, ισχυρίζεται ότι εκείνο το βράδυ δεν είχε τοποθετήσει στο σταθμαρχείο της Λάρισας μόνο τον 59χρονο αλλά ακόμα δύο σταθμάρχες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο ίδιος ο επιθεωρητής σε κατάθεση που έδωσε αυτοβούλως στην ανακρίτρια Λάρισας ισχυρίστηκε ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης ο ίδιος είχε τοποθετήσει όχι μόνο τον 59χρονο σταθμάρχη ο οποίος ήταν άπειρος στο συγκεκριμένο πόστο αλλά συνολικά τρεις σταθμάρχες στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι δύο αποχώρησαν χωρίς να του ζητήσουν τη άδεια με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του ο 59χρονος σταθμάρχης ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.

«Ζητώ να καταθέσω για το δυστύχημα. Είχαμε σωρεία λαθών λίγες ώρες πριν την μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών τα οποία αν είχαν προβλεφθεί δεν θα μιλούσαμε σήμερα για εθνική τραγωδία. Είχα βάλει 3 σταθμάρχες το μοιραίο βράδυ. Όμως ο ένας έφυγε πριν τη λήξη της βάρδιας του» δήλωσε ο επιθεωρητής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments