Διεθνή

Πάπας: Όχι στη διακίνηση ανθρώπων στη Μεσόγειο

Πάπας: Όχι στη διακίνηση ανθρώπων στη Μεσόγειο

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο Πάπας αναφορικά με την διακίνηση προσφύγω και μεταναστών στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο Πάπας αναφορικά με την διακίνηση προσφύγω και μεταναστών στη Μεσόγειο Θάλασσα. Είναι μια θέση που επαναλαμβάνει με αφορμή την πρόσφατη απώλεια δεκάδων μεταναστών στις «Οι αρχές να σταματήσουν τους διακινητές ανθρώπων που λειτουργούν στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη λύπη του για την τραγωδία με το ναυάγιο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες την περασμένη εβδομάδα ανοικτά των ακτών της Καλαβρίας και που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

«Ανανεώνω την έκκλησή μου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων τραγωδιών. Μακάρι οι διακινητές ανθρώπων να αναχαιτιστούν», τόνισε ο πάπας στην ομιλία που απευθύνει κάθε Κυριακή στο πλήθος των πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Μακάρι τα ταξίδια ελπίδας να μην γίνουν ποτέ ξανά ταξίδια θανάτου, μακάρι τα καθαρά νερά της Μεσογείου να μην βαφτούν άλλο με αίμα από τέτοια τραγικά δυστυχήματα», είπε ο πάπας.

Περίπου 80 άνθρωποι επέζησαν όταν το σκάφος κομματιάστηκε και βυθίστηκε στην τρικυμισμένη θάλασσα κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα θέρετρο στην ανατολική ακτή της περιοχής της Καλαβρίας. Οι αρχές εκτιμούν ότι μετέφερε ως 200 μετανάστες.

Τρεις φερόμενοι ως διακινητές συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα και οι εισαγγελείς άρχισαν να ερευνούν το πώς οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης ανταποκρίθηκαν στην καταστροφή, έπειτα από κατηγορίες για καθυστερημένη αντίδραση των αρχών στην παροχή βοήθειας στους μετανάστες.

«Προσεύχομαι για τα πολλά θύματα του ναυαγίου, για τις οικογένειές τους και για εκείνους που επέζησαν», συμπλήρωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments