Διεθνή

Ο ΜακΚάρθι απορρίπτει την πρόσκληση Ζελένσκι

Ο ΜακΚάρθι απορρίπτει την πρόσκληση Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Alex Brandon | Συντελεστές: AP

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόσκληση, που του απεύθυνε δημόσια ο Β. Ζελένσκι να μεταβεί στο Κίεβο για συνομιλίες και ενημέρωση από τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόσκληση, που του απεύθυνε δημόσια ο Β. Ζελένσκι να μεταβεί στο Κίεβο για συνομιλίες και ενημέρωση από τον Ουκρανό πρόεδρο.

Συγκεκριμένα, ο Κέβιν ΜακΚάρθι υποστήριξε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να επισκεφθεί την Ουκρανία, για να ενημερωθεί. «Θα συνεχίσω να ‘έχω τις ενημερώσεις μου αλλά δεν είναι απαραίτητο να πάω στην Ουκρανία ή το Κίεβο για να το δω», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Είχε προηγηθεί η πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου στον Κέβιν ΜακΚάρθι. Όπως δήλωσε ο Β. Ζελένσκι μιλώντας στο ίδιο δίκτυο, «ο κ. Μακάρθι πρέπει να έρθει από εδώ για να δει πώς δουλεύουμε, τι συμβαίνει εδώ πέρα. Μετά από αυτό, να κλάνει τις υποθέσεις του».

Η θέση του Μακάρθι είναι ότι υποστηρίζει την Ουκρανία, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν θα παράσχουν «λευκή επιταγή» για την αμερικανική βοήθεια προς το Κίεβο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χορηγήσει σχεδόν 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στις 24 Φεβρουαρίου 2022, αλλά ορισμένοι ακροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στην αποστολή περισσότερων χρημάτων.

Σημειώνουμε ότι, για τους Ρεπουμπλικάνους, ο πόλεμος, που έχει ξεσπάσει εδώ και ένα χρόνο στην Ουκρανία, μπορεί μάλλον εύκολα να διευθετηθεί ειρηνικά, χωρίς να είναι απαραίτητη η αποστολή υπέρμετρης βοήθειας στο Κίεβο.

Στο ετήσιο μάλιστα Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης (CPAC 2023), το οποίο έγινε πριν από ελάχιστες ημέρες, ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλτ Τραμπ αναφέρθηκε απαξιωτικά στην πολιτική των Δημοκρατικών και του Τζο Μπάιντεν και υποστήριξε πως η λύση ανάμεσα στα δύο μέρη θα διαρκέσει ελάχιστα.

«Θα λύσω τον καταστροφικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ακόμη και πριν μπω στο Οβάλ Γραφείο. Θα λύσω το πρόβλημα γρήγορα και δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μία ημέρα για να το κάνω», ανέφερε ο πρόεδρος του GOP.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments