Πολιτική

Άδωνις: Ο αποδοτικός υπουργός

Άδωνις: Ο αποδοτικός υπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Άδωνι Γεωργιάδη θυμήθηκε και εντόπισε καίρια, με τον τρόπο του, ο δημοσιογράφος και εκδότης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter

Κάθε πολιτικός ξεδιπλώνει τις δικές του αρετές και τις δικές του δεξιότητες που τον καθιστούν ιδιαίτερο, που του χαρίζουν γνωρίσματα, που συνδιαμορφώνουν την δημόσια ιδοπροσωπία του, αυτήν που τον κάνει να διαφέρει από άλλους πολιτικούς.

Στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη, αυτά τα ειδοποιά γνωρίσματα έχουν να κάνουν με μια σειρά από ποιότητες που συναντά κανείς στο πρόσωπό του. Ο Άδωνις δεν είναι, για παράδειγμα, από τους «εύκολους» της πολιτικής μας ζωής: δεν αφήνει κάποια κατηγορία να πέσει κάτω, δεν αφήνει κάποια υπόνοια για το πρόσωπό του να πλανάται στην ατμόσφαιρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν κρύβει, επίσης, ότι είναι φιλελεύθερος, ένας «δεξιός φιλελεύθερος», όπως με συνέπεια αυτοκαθορίζεται, και αυτό έχει αλυσιδωτές προεκτάσεις στη συμπεριφορά του: τιμά τους ομοιδεάτες και τους φίλους του, όπως τον Άρη Πορτοσάλτε, όχι βέβαια για να έχει οφέλη εφήμερης δημοσιογραφικής κάλυψης, αλλά γιατί έτσι το νοιώθει, γιατί έτσι αισθάνεται ότι τιμά τη γνωριμία και την φιλία. Δεν τον ενδιαφέρει, ακόμη, να υποδυθεί «κάποιον άλλον» από αυτό που είναι στην πραγματικότητα και έτσι, δεν τον νοιάζει να κρύψει ή, έστω, να «στρογγυλλέψει» το χαρακτηριστικό μέταλλο φωνής που διαθέτει.

Αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Άδωνι Γεωργιάδη θυμήθηκε και εντόπισε καίρια, με τον τρόπο του, ο δημοσιογράφος και εκδότης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter, ένα κοινωνικό μέσο που προτιμά ιδιαίτερα και ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο δημοσιογράφος, όμως, πρόσθεσε ένα γνώρισμα του Άδωνι, στο οποίο ορθά επέμεινε πως αποτελεί το ευρύτερα αποδεκτό του: την υπουργική αποδοτικότητά του.

Ο Άδωνις μπορεί να είναι το πίτμπουλ της κυβέρνησης, ο κολλητός του Πορτοσάλτε, η μεγαλύτερη τσιρίδα της TV, που τον βλέπετε και παθαίνετε αλλεργικό σοκ, απο όποιο υπουργείο όμως πέρασε υπήρξε ο πιο αποδοτικός.Φιλοι μου γιατροί αριστεροί το είπαν για τη θητεία του στο Υπ. Υγείας. pic.twitter.com/2LSfHY0cEQ

— M Triantafyllopoulos (@Makis_Tr) March 9, 2023

Πράγματι, αυτό που αναγνωρίζουν άπαντες, φίλοι και αντίπαλοι στον Άδωνι, είναι η ξεχωριστή αποδοτικότητα που έχει επιδείξει ως υπουργός και, μάλιστα, σε περιόδους και σε συνθήκες δύσκολες για την χώρα και την παράταξη που υπηρετεί.

Ο Μάκης Τριαανταφυλλόπουλος υπογραμμίζει την εκτίμηση που τρέφουν αριστεροί γιατροί για το πρόσωπο του σημερινού υπουργού Ανάπτυξης. Κι αυτό είναι ολότελα αληθές, δεδομένου  ότι, ως υπουργός Υγείας στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κατάφερε, εν μέσω μνημονιακών δεσμεύσεων να επιτύχει μια σειρά από μειώσεις στις τιμές φαρμάκων, να καταφέρει τον απόλυτο έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης και να θεσπίσει την δωρεάν νοσηλεία στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας κάπου δύο εκατομμυρίων συμπολιτών μας, με κρατική δαπάνη 340 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.

Και σήμερα, .όμως, παρά το πόλεμο και τις σύστοιχες ενεργειακές και πληθωριστικές κρίσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαιώνει τη φήμη του αποδοτικού υπουργού. Το «Καλάθι του Νοικοκυριού», δική του ιδέα σε υπουργική σύσκεψη, είναι μέτρο που αγκαλιάσθηκε και αγαπήθηκε από τους καταναλωτές, πέρα βέβαια από κομματικές συμπάθειες και ιδεολογικές προτιμήσεις. Το «Καλάθι» σύντομα αναβαθμίστηκε σε ένα καθημερινό εφόδιο στον αγώνα εναντίον του εξωγενούς πληθωρισμού και σε έναν πολύτιμο σύμμαχο των καταναλωτών για την αποτελεσματική διαχείριση του εισοδήματός τους.

Γιατί ακριβώς, όπως προαναφέρθηκε και όπως βέβαια ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επισήμανε, ο Άδωνις Γεωργιάδης πασχίζει να είναι, πριν και από όλα, αποτελεσματικός!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments