Διεθνή

Συνεχίζονται οι κυρώσεις για Ρώσους ολιγάρχες από την Αγγλία – Τα λεφτά πάνε για την ανοικοδόμηση Ουκρανίας

Συνεχίζονται οι κυρώσεις για Ρώσους ολιγάρχες από την Αγγλία – Τα λεφτά πάνε για την ανοικοδόμηση Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: PATRINEWS.GR

Η Ομάδα Δράσης για τις ρωσικές ελίτ, τους πληρεξουσίους και τους ολιγάρχες (REPO) εργάστηκε για να μπλοκάρει ή να παγώσει πάνω από 48 δισεκατομμύρια λίρες σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία με τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο μόνο του πάγωσε πάνω από 20 δισ..

Ο υπουργός ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου Τομ Τουγκεντάτ συναντήθηκε την Πέμπτη με την Ομάδα Δράσης REPO, στην οποία συμμετέχουν η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο να λογοδοτήσει η Ρωσία για τον απρόκλητο επιθετικό πόλεμό της κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Τουγκεντάτ μετά τη συνάντηση.

Η ΕΕ εργάζεται για την αξιοποίηση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης στην Ουκρανία, με τον Επίτροπο Βάλντις Ντομπρόβσκις να επιβεβαιώνει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος κατά την επίσκεψη της Κομισιόν στο Κίεβο τον Φεβρουάριο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βοηθά με πολιτική συμβουλευτική, αλλά ο συντονισμός γίνεται υπό την καθοδήγηση μιας συντονιστικής επιτροπής των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και της Κομισιόν της ΕΕ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει επίσης ενεργά στις συνομιλίες για τη βοήθεια ανοικοδόμησης προς την Ουκρανία.

Ενώ η χώρα δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με τις οικονομικές της δεσμεύσεις, επικεντρώνεται στην κατάρτιση ενός μακροπρόθεσμου συντονισμένου σχεδίου ανασυγκρότησης και στη συμμετοχή των σχετικών ενδιαφερόμενων φορέων, σύμφωνα με τη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Μαζί, είμαστε ενωμένοι στην υπεράσπιση της παγκόσμιας δημοκρατίας και στην καταπολέμηση του αυταρχισμού. Έρχονται κι άλλα», κατέληξε ο Τουγκεντάτ.

Πηγή: EURACTIV.com,( Sofia Stuart Leeson)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments