Διεθνή

Η Ουκρανία διαψεύδει κάθε εμπλοκή στις διαδηλώσεις στη Γεωργία

Η Ουκρανία διαψεύδει κάθε εμπλοκή στις διαδηλώσεις στη Γεωργία

Πηγή Φωτογραφίας: In.gr

Η Ουκρανία απέρριψε τις κατηγορίες των γεωργιανών αρχών περί άμεσης παρέμβασης στις πρόσφατες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Γεωργία.  

Η Ουκρανία απέρριψε τις κατηγορίες των γεωργιανών αρχών περί άμεσης παρέμβασης στις πρόσφατες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Γεωργία.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιους υπαινιγμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», αντέδρασε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής διπλωματίας, Όλεγκ Νικολένκο με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  διαβεβαιώνοντας ότι οι γεωργιανές αρχές αναζητούν τον «εχθρό τους σε λάθος μέρος». Την προηγούμενη μέρα, ο Γεωργιανός πρωθυπουργός Ιρακλί Γκαριμπασβίλι είχε κατηγορήσει το Κίεβο για «άμεση παρέμβαση » σε αυτές τις διαδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Γεωργίας αντέδρασε στις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου ο οποίος ευχήθηκε « δημοκρατική επιτυχία » στους διαδηλωτές. «Όταν ένας άνθρωπος που κάνει πόλεμο βρίσκει τον χρόνο να μιλήσει για μια καταστροφική διαδήλωση (…) είναι άμεση απόδειξη ότι αυτό το άτομο εμπλέκεται», τόνισε ο Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

Την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, για να αντιταχθούν σε ένα νομοσχέδιο που καταγγέλθηκε ως αντίγραφο ενός ρωσικού νόμου για τους «ξένους πράκτορες», ο οποίος χρησιμεύει στη Ρωσία για να καθυποτάξει τους επικριτές του Κρεμλίνου. Μετά από δύο νύχτες διαμαρτυριών που χαρακτηρίστηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία, η γεωργιανή κυβέρνηση υπαναχώρησε και απέσυρε το έργο. Η Μόσχα, από την πλευρά της, κατηγόρησε τρίτες χώρες ότι υποκίνησαν τις διαδηλώσεις, κάνοντας λόγο για « απόπειρα πραξικοπήματος ».

Η Γεωργία, ένα κράτος τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων, έπεσε θύμα το 2008 μιας ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης που είχε ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό δύο φιλορωσικών αυτονομιστικών εδαφών, στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία.

Επισημαίνεται ότι η χώρα θέλει επίσημα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά ΜΚΟ και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατηγορούν το κυβερνών κόμμα ότι ενθαρρύνει μια αυταρχική μετατόπιση του καθεστώτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments