Διεθνή

Συμμόρφωση Λίνεκερ και επιστροφή στο BBC

Συμμόρφωση Λίνεκερ και επιστροφή στο BBC

Πηγή Φωτογραφίας: skynews

Την συμμόρφωσή του στις συντακτικές οδηγίες του BBC ανέφερε ο Χάρι Λίνεκερ, ο οποίος έγινε δεκτός και πάλι από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Την συμμόρφωσή του στις συντακτικές οδηγίες του BBC ανέφερε ο Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος έγινε δεκτός και πάλι από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Γκάρι Λίνεκερ πρόκειται να επιστρέψει στις οθόνες του BBC αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού συμφώνησε με την εταιρεία. Ο Λίνεκερ σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που εργάζεται για το BBC και «ανυπομονεί», όπως σημειώνει, «να επιστρέψει στο κάθισμά του».

Το BBC θα ξεκινήσει μια ανεξάρτητη αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εστιάζοντας στον τρόπο εφαρμογής τους σε ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ειδήσεων – όπως ο Λίνεκερ. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του BBC, Τιμ Ντειβι, ο σπουδαίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και αγαπητός αθλητικός παρουσιαστής συμφώνησε να συμμορφωθεί με τις συντακτικές οδηγίες του ραδιοτηλεοπτικού φορέα μέχρι να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση των κανόνων του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι, το ζήτημα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον «αριστερό Λίνεκερ και το δεξιό κανάλι», πρόκειται, κατά κάποιο τρόπο, να μεταφερθεί στο επίπεδο των social media. Το ΒΒC ζήτησε και πέτυχε τη συγκατάθεση και τη συμμόρφωση του αθλητή, ο οποίος καλείται πλέον να επιδείξει συντονισμό με τις νέες οδηγίες του σταθμού για τα κοινωνικά μέσα και τη χρήση τους.

Το θέμα είναι λεπτό γιατί ένας σταθμός δεν μπορεί να επιβάλει ακραίες απαγορεύσεις σε συνεργάτες του, ακόμη κι όταν αυτοί είναι εξωτερικοί. Ο Τιμ Ντέιβι αναγνωρίζει ότι η νέα ρύθμιση περιέχει «γκρίζες περιοχές» και υπογραμμίζει ότι η επιβολή της αμεροληψίας είναι μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης.

Είναι εντούτοις σαφές ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να αποφευχθούν ακραίες εκφράσεις και δηλώσεις, όπως ήταν αυτή του πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος παραλλήλισε την μεταναστευτική πολιτική του φιλελεύθερου Ρίσι Σούνακ και των Τόρηδων ως επανάληψη πρακτικών της Γερμανίας του Χίτλερ και των Ναζί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments