Οικονομία

HSBC: Ανακοινώνει την αγορά της SVB με 1 δολάριο

HSBC: Ανακοινώνει την αγορά της SVB με 1 δολάριο

Πηγή Φωτογραφίας: newmoney.gr

Την απόκτηση της Silicon Valley Bank στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει η HSBC, σύμφωνα με το CNN και το Fox News.

Την απόκτηση της Silicon Valley Bank στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει η HSBC, σύμφωνα με το CNN και το Fox News. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε την εξαγορά νωρίς το πρωί της Δευτέρας, λέγοντας ότι η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ «άμεσα». Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC Noel Quinn είπε ότι η συμφωνία τονίζει πως «οι πελάτες της SVB UK μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές ως συνήθως, με ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι οι καταθέσεις τους υποστηρίζονται από τη δύναμη, την ασφάλεια και την ασφάλεια της HSBC».

Σε ανακοίνωσή της, η Τράπεζα της Αγγλίας είπε ότι «μπορεί να επιβεβαιώσει ότι όλα τα χρήματα των καταθετών στην SVB UK είναι ασφαλή και ασφαλή ως αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής».

Η αγορά αυτή φέρνει αισθήματα ανακούφισης στους καταθέτες και στις βρετανικές εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες είχαν προηγουμένως ειδοποιήσει ότι θα κατέρρεαν χωρίς βοήθεια.  Οι πελάτες και οι επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει χρήματα στην SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις,  καθώς επίσης και σε άλλες τραπεζικές υπηρεσίες κανονικά. Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως  η συμφωνία με την HSBC δεν αφορούσε χρήματα φορολογουμένων και η Τράπεζα της Αγγλίας ανέφερε ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments