Διεθνή

To State Department ενέκρινε την πιθανή πώληση στρατιωτικών αμφίβιων οχημάτων στην Ελλάδα

To State Department ενέκρινε την πιθανή πώληση στρατιωτικών αμφίβιων οχημάτων στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την πιθανή πώληση στρατιωτικών επιθετικών αμφίβιων οχημάτων ενέκρινε το State Department

Την πιθανή πώληση στρατιωτικών επιθετικών αμφίβιων οχημάτων ενέκρινε το State Department, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters. Η πιθανή συμφωνία αφορά ποσό έως και 268 εκατ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Οι ΗΠΑ απέρριψαν την κινεζική πρόταση εκεχειρίας για το Ουκρανικό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήγγειλαν την έκκληση της Κίνας για εκεχειρία στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι ισοδυναμεί με επικύρωση των έως τώρα ρωσικών κατακτήσεων στην Ουκρανία και ότι δίνει στο Κρεμλίνο την ευκαιρία να προετοιμάσει μια νέα επίθεση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου. «Δεν στηρίζουμε τις εκκλήσεις για εκεχειρία επί του παρόντος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι, ενόψει του ταξιδιού την προσεχή εβδομάδα στη Μόσχα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

«Δεν στηρίζουμε σίγουρα τις εκκλήσεις για εκεχειρία που θα μπορούσε να απευθύνει η Κίνα σε μια συνάντηση στη Μόσχα, η οποία πολύ απλά θα ωφελούσε τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες που ηγούνται του δυτικού συνασπισμού για την παράδοση όπλων στην Ουκρανία στηρίζοντας τον αγώνα της κατά της ρωσικής εισβολής, μια εκεχειρία θα επέτρεπε να χαλαρώσει η πίεση στις ρωσικές δυνάμεις και θα έδινε στο Κρεμλίνο την ευκαιρία να παγιώσει την κυριαρχία του σε μεγάλες εκτάσεις της χώρας.

«Μια εκεχειρία τώρα ισοδυναμεί κατ΄ουσία με την έγκριση ρωσικών κατακτήσεων», δήλωσε ο Κίρμπι.

«Η Ρωσία θα ήταν τότε ελεύθερη να χρησιμοποιήσει μια κατάπαυση του πυρός για να εδραιώσει περαιτέρω τις θέσεις της στην Ουκρανία, να ανοικοδομήσει, να αποκαταστήσει και να ανανεώσει τις δυνάμεις της ώστε να ξαναρχίσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία την κατάλληλη στιγμή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments