Αθλητισμός

Μιλτιάδης Τεντόγλου: Γενέθλια για τον σπουδαίο Πρωταθλητή μας! (pics, vids)

Μιλτιάδης Τεντόγλου: Γενέθλια για τον σπουδαίο Πρωταθλητή μας! (pics, vids)

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Τα 25 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Μίλτος Τεντόγλου, ο πρωταθλητής μας που ξεχωρίζει τόσο εντός όσο και εκτός στίβου. Ο κορυφαίος άλτης του πλανήτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις μήκος, χάρη σε μία εξαιρετική εμφάνιση, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Τουρκία.

Ο μεγάλος άλτης μας Μίλτος Τεντόγλου έχει σήμερα τα γενέθλιά του. Κλείνει συγκεκριμένα τα 25 χρόνια ζωής και εμείς καμαρώνουμε όχι τόσο για τον αθλητή Τεντόγλου αλλά πολύ περισσότερο για τον άνθρωπο Μίλτο.

Η αξία του Μίλτου ως αθλητή με στοιχεία που ήδη γνωρίζαμε:

Είναι από εκείνους που ακόμα και στην κακή τους μέρα θα κάνουν ένα φοβερό άλμα και θα πετάξουν στην κορυφή. Ποτέ του βάθους αλλά μόνο του… ύψους ο αθλητής μας από τα Γρεβενά, απέδειξε περίτρανα του λόγου το αληθές με το πρόσφατο χρυσό ευρωπαϊκό του στο μήκος στην Κωνσταντινούπολη, όπου πέταξε στα 8.30 και μάλιστα αν και μόλις 25 χρόνων, έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος που κατακτάει τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά κλειστού.

Στην Κωνσταντινούπολη το άλμα ”όνειρο” στα 8,30μ και η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου:

Τι κι αν ήταν πρωί, τι κι αν δεν του αρέσουν καθόλου οι πρωινοί αγώνες, ο Μίλτος έκανε πάλι το θαύμα του και θα συνεχίσει να το κάνει με συνέπεια.

Αξίζει να να αναφέρουμε πως ο αθλητής από τα Γρεβενά έχει τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με 8.60, ενώ συνολικά έχει πάρει 8 χρυσά στην καριέρα του και μόλις ένα αργυρό.

Συγκεκριμένα πήρε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του Γκβέλε το 2019, μετράει τρία διαδοχικά χρυσά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου όπως προαναφέραμε, έχει 2 χρυσά σε Ευρωπαϊκά  Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου {στο Βερολίνο το 2018, και στο Μόναχο το 2022}, ενώ κατέχει και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Ανοιχτού Στίβου {το 2022 στο Βελιγράδι}.

Ήρθε πρώτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ το μόνο που απομένει από τη συλλογή του είναι ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου {έχει ένα αργυρό στο Γιουτζίν το 2022}.

Βέβαια αν τον θαυμάζουμε μία ως αθλητή τον θαυμάζουμε δέκα φορές περισσότερο για τα κατορθώματα του εκτός στίβου και κυρίως για τις πάντα στοχευμένες δηλώσεις του.

Η συγκέντρωση του στο αγώνισμα και οι χαμηλοί τόνοι που διατηρεί:

Ο Μίλτος πάντα έχει κάτι βγαλμένο από την καρδιά του να πει, αυθόρμητο και ειλικρινές. Σεμνός και ταπεινός με μία μικρή δόση νεανικότητας κάτι το οποίο αποτελεί φυσιολογικό χαρακτηριστικό και πάντα έχει να δηλώσει κάτι ξεχωριστό, κάτι που θα σε κάνει να τον ακούσεις οπωσδήποτε με έντονο ενδιαφέρον.

Ο Τεντόγλου μπορεί να είναι Υπερπρωταθλητής πλέον του μήκους αλλά τον καμαρώνουμε πολύ περισσότερο για αυτά που κάνει και λέει εκτός στίβου. Ξεχωρίζει λοιπόν και σαν προσωπικότητα και οι συνεισφορές του σε εξωαγωνιστικό κομμάτι. Συγχαρητήρια για την πορεία σου Μίλτο!

  Συνεχίζει να μας γεμίζει με χαρά εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, του βγάζουμε το καπέλο και του ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά. Να συνεχίσει να αγωνίζεται με αυτόν τον τρόπο, καθώς να είναι πρότυπο για όλους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments