Πολιτική

Άδωνις: Αφήνουμε πίσω την Ελλάδα του σταθμάρχη

Άδωνις: Αφήνουμε πίσω την Ελλάδα του σταθμάρχη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών καθορίζει με ενάργεια ο Άδωνις Γεωργιάδης

Το διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών καθορίζει με ενάργεια ο Άδωνις Γεωργιάδης με άρθρο – παρέμβασή του στην κυριακάτικη έκδοση του ιστότοπου Liberal.

Την οριστική ρήξη με τις δυνάμεις της στασιμότητας και του βαθέως δημοσίου θέτει ο Α. Γεωργιάδης ως πρωταρχική μέριμνα μιας νέας κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας. «Η μεγαλύτερη ευθύνη της Κυβερνήσεως έγκειται», τονίζει ο Άδωνις, «στο ότι δεν καταφέραμε να συγκρουστούμε με την «παλιά Ελλάδα», το «βαθύ κράτος», το «βαθύ Δημόσιο».

Αυτή η «παλιά Ελλάδα» εικονογραφείται – τραγικά – στο πρόσωπο του σταθμάρχη, στην επαγγελματική πορεία του οποίου συμπυκνώνεται η ήσσων προσπάθεια, το συντεχνιακό  πνεύμα, οι σκανδαλώδεις πελατειακές σχέσεις, οι προκλητικά προνομιακές συμπεριφορές.

Η ελλιπής αξιολόγηση του σταθμάρχη, η ανεπαρκής εκπαίδευσή του, η σιωπή των παλαιότερων συναδέλφων του, «οι οποίοι έπρεπε να είναι παρόντες αλλά δεν πήγαν να τον βοηθήσουν γιατί βαρέθηκαν και άφησαν τον «νέο» μόνου του στην δουλειά», και οι πλασματικές αναρρωτικές άδειες είναι τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει ο μοιραίος σταθμάρχης Λάρισας.

Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την «εικόνα της Ελλάδας που δεν θέλουμε και βεβαίως δεν μας αξίζει», συμπληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η Ελλάδα που δε θέλει την αξιολόγηση στο Δημόσιο, η Ελλάδα της ήσσονος προσπάθειας, η Ελλάδα αντίπαλος της αριστείας».

Στη θέση αυτής της παλιάς Ελλάδας η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, οφείλει να συνεχίσει να εργάζεται για την  νέα Ελλάδα.

Πρόκειται για την Ελλάδα, διευκρινίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης,  «στην οποία θα γνωρίζουν όλοι πως θα ελέγχεται και θα αξιολογείται η απόδοση ενός εκάστου υπαλλήλου, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε πολύ κρίσιμα πόστα. Η νέα Ελλάδα στην οποία ο καλύτερος θα επιβραβεύεται και στο δημόσιο όπως και στον ιδιωτικό τομέα. Η νέα Ελλάδα με αυστηρή και ουσιαστική αξιολόγηση στο Δημόσιο, αυστηρότερα κριτήρια για να πάρει κάποιος θέση στο Δημόσιο, επιβράβευση στον υπάλληλο που επιτυγχάνει τους στόχους, ποινή στον υπάλληλο που δεν κάνει τη δουλειά του».

Αυτή η νέα Ελλάδα, συμπεραίνει ο Άδωνις στο άρθρο του στο Liberal, είναι η Ελλάδα που έχει ήδη να οικοδομείται στην τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη και που βασίζεται στο ψηφιακό κράτος, στα ιστορικά υψηλά επενδύσεων και εξαγωγών, στην υποδειγματική αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments