Διεθνή

Ρωσία: Ποινική έρευνα εναντίον Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ρωσία: Ποινική έρευνα εναντίον Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ποινική έρευνα εναντίον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) άρχισε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας (ICR).

Ποινική έρευνα εναντίον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) άρχισε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας (ICR). Η ποινική υπόθεση κινείται εναντίον των δικαστών που εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν και την Επίτροπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα δικαιώματα των παιδιών Μαρία Λβόβα – Μπελόβα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου και όσα μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας,  «οι ενέργειες των δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου περιέχουν ενδείξεις εγκλημάτων σύμφωνα με συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για εσκεμμένη παράνομη κράτηση, καθώς και για προετοιμασία για επίθεση σε εκπρόσωπο ενός ξένου κράτους, που απολαμβάνει διεθνή προστασία, προκειμένου να περιπλέξει τις διεθνείς σχέσεις.

Οι αξιωματούχοι του ΔΠΔ που βρίσκονται στο στόχαστρο της ρωσικής Ανακριτικής Επιτροπής είναι ο εισαγγελέας Καρίμ Χαν και οι δικαστές Τομόκο Ακάνε, Ροζάριο Σαλβαντόρε Αϊτάλα και Σέρχιο Χεράρντο Ουγκάλντε Γκοντίνες.

«Η ποινική δίωξη είναι προφανώς παράνομη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει βάση για απόδοση ποινικών ευθυνών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής.

Η απόφαση αυτή των ρωσικών αρχών αντιμετωπίζεται σαν μια προσπάθεια αντιπερισπασμού του καθεστώτος απέναντι στα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε του ΔΠΔ εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας και την επίτροπο, υπεύθυνη για τα δικαιώματα των παιδιών.

Ως μια πρώτη κίνηση αντιπερισπασμού θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί και η χθεσινή, αιφνιδιαστική κίνηση του Β. Πούτιν να μεταβεί στην Κριμαία και την Μαριούπολη, αν και, επισήμως, ο Β. Πούτιν επικαλέστηκε τη συμπλήρωση επετείου από την κατοχή και την προσάρτηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments