Διεθνή

Νέα Υόρκη: Φόβοι για ταραχές αν συλληφθεί ο Τραμπ – “Πυρά” των Ρεπουμπλικάνων κατά του εισαγγελέα

Νέα Υόρκη: Φόβοι για ταραχές αν συλληφθεί ο Τραμπ – “Πυρά” των Ρεπουμπλικάνων κατά του εισαγγελέα

Πηγή Φωτογραφίας: The Nation

Η πολιτειακή επιτροπή του κόμματος και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, στηρίζουν τον πρώην αμερικανό πρόεδρο και κάνουν λόγο για «υπόθεση ζόμπι και κυνήγι μαγισσών»

Οι αρχές της Νέας Υόρκης, λαμβάνουν σοβαρά, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, την προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι την Τρίτη θα συλληφθεί και ότι επακόλουθα οι υποστηρικτές του θα βγουν στους δρόμους.

O Τραμπ κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, την οποία ερευνά η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, αλλά το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες για ποινικό αδίκημα θα είναι ιστορικά πρωτοφανές για νυν ή πρώην αμερικανό πρόεδρο. Το Politico μεταδίδει ότι το ποινικό κατηγορητήριο σχεδιάζεται σε έκτακτη σύσκεψη στην έδρα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

«Εξετάζουμε πώς θα φέρουμε τον Τραμπ», φέρεται να είπε πηγή που «εμπλέκεται στον σχεδιασμό».

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail περιγράφει ήδη τη στιγμή της σύλληψης για ποινές που επισύρουν έως και τέσσερα χρόνια φυλάκιση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να του επιτραπεί να μην του φορέσουν χειροπέδες. «Εαν ο Ντόναλντ Τραμπ συλληφθεί θα αντιμετωπίσει τυπική διαδικασία κράτησης», αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα περιγράφοντας αναλυτικά:

Οποιαδήποτε κατηγορία θα απαιτούσε από τον Τραμπ, ο οποίος ζει στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, να παραδοθεί σε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ή στην Εισαγγελία του Μανχάταν. Αναμένεται να μεταφερθεί με το αεροσκάφος της εκστρατείας του, το οποίο είναι γνωστό ως Trump Force One. Δεδομένου ότι ειναι οικονομικό έγκλημα και μη βίαιο, αναμένεται να επιτραπεί στον Τραμπ να παραδοθεί, σε προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα αντί να συλληφθεί. Η διαδικασία κράτησης διαρκεί συνήθως τέσσερις έως έξι ώρες και περιλαμβάνει λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφία. Ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος με ένα Desk Appearance Ticket (DAT), που σημαίνει ότι θα πρέπει να εμφανιστεί αργότερα στο δικαστήριο για την απαγγελία των κατηγοριών. Πάντως, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς απεικόνισε τις προετοιμασίες ως «ρουτίνα».

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για πληρωμές 130.000 δολαρίων που ο πρώην δικηγόρος του, Μάικλ Κοέν, έστειλε στην πορνο – σταρ Στόρμι Ντάνιελς προς το τέλος της εκστρατείας του το 2016. Οι εισαγγελείς λένε ότι η πληρωμή παραβίαζε τους νόμους για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας και έγινε για να «φιμώσει» την Ντάνιελς.

Ο Κοέν ομολόγησε την ενοχή του το 2018 για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής εκστρατείας και παραβιάσεις που συνδέονται με τη Ντάνιελς.

O εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ είναι γνωστό ότι ανήκει στο κόμμα των Δημοκρατικών, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ πολιτικά επιδιώκει την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για να είναι ξανά υποψήφιος το 2024.

Ειδικός εισαγγελέας παράλληλα διερευνά την υπόθεση διαβαθμισμένων κρατικών εγγράφων μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, καθώς και τις προσπάθειές του να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, όταν τελικά ηττήθηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: Reuters, Daily Mail

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments