Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Τετράποντο η Κάρτερ και το κύπελλο στις ”αμαζόνες”

Παναθηναϊκός: Τετράποντο η Κάρτερ και το κύπελλο στις ”αμαζόνες”

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στον τελικό την σκληρή Ελευθερία Μοσχάτου με σκορ 66-61 και σήκωσε το κύπελλο Ελλάδας μετά από 23 χρόνια. Καθοριστικό τετράποντο της Κάρτερ!!!

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για 39 λεπτά και βρέθηκε πολύ κοντά στην απώλεια του τίτλου αλλά η Κάρτερ με μια τρίποντη ”βόμβα” που στη συνέχεια έγινε τετράποντη καθώς κέρδισε και φάουλ, πήρε πάνω της την υπόθεση νίκη και στο τέλος πανηγύρισε μαζί με τις συμπαίκτριες της τη κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας μετά από 23 χρόνια.

Η ”μαχητική ψυχή” που έδειξαν οι ”πράσινες”, σε συνδυασμό με την φοβερή Κάρτερ ήταν αυτά που επέστρεψαν την ομάδα στις κούπες μετά από μια μικρή απουσία.

Η Αρίκα Κάρτερ ήταν αυτή που έκανε…σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα με 19 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Πότερ με 11 και οι Παυλοπούλου, Σωτηρίου με 9.

Όσο για την σκληροτράχηλη Ελευθερία Μοσχάτου, ξεχώρισαν οι Λιλιάννα Καρακασίδου με 21 πόντους,  Νεφέλη Στούπα με 16  και Κεόντρια Κάλογουεϊ με 13.

Εξαιρετικά άστοχες οι «πράσινες», «ζεστή» η Στούπα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με σαφή πρόθεση να χτυπήσει στη ρακέτα, με το «τριφύλλι» να καταφέρνει να πάρει γρήγορο προβάδισμα με 4-0 στο 2′. Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική, με το Μοσχάτο να βάζει δύσκολα στις «πράσινες» στην άμυνα και με πρωταγωνίστρια την Στούπα (2 τριπ.) να καταφέρνει να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι και αρχικά να πάρει προβάδισμα με 6-12 στο 5′ και με 8-15 στο 8′, με τον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικά άστοχος στην επίθεση με 4/16 εντός πεδιάς και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με στο σκορ στο 10-15.

Τα «έσπασε» ο Παναθηναϊκός, οδηγούσαν το Μοσχάτο Κάλογουεϊ και Καρακασίδου

Με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου η Ελευθερία Μοσχάτου έφτασε τη διαφορά ακόμα και στο +7 (12-19 στο 12′), με το «καμπανάκι να ηχεί στο «πράσινο» στρατόπεδο στη συνέχεια, που με πρωταγωνίστριες τις Κάρτερ και Θεοδωρομανωλάκη κατάφερε να «τρέξει» ένα σερί 8-0 για να πάρει και πάλι το προβάδισμα με 20-19 στο 14′.  Ο Παναθηναϊκός όμως θυμήθηκε και πάλι τον κακό του εαυτό, την ίδια στιγμή που το Μοσχάτο σούταρε με 50% στο τρίποντο (5/10), παίρνοντας και πάλι την πρωτοπορία με την Καρακασίδου, που είχε ήδη 10 πόντους μαζί με την Κάλογουεϊ, να γράφει με νέο εύστοχο σουτ από την περιφέρεια το 25-31, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τις τυπικά φιλοξενούμενες στο +6 (27-33) και τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να «σπάει» τα καλάθια με 10/29 σουτ εντός πεδιάς.

Σταθερά νωχελικός ο Παναθηναϊκός, σταθερά στο προβάδισμα η Ελευθερία

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η Ελευθερία Μοσχάτου με την Μπρούερ έφτασε για πρώτη φορά στο +8 (27-35) στο ματς, με το «τριφύλλι» στη συνέχεια να πιέζει, να ανεβάζει τον ρυθμό του ειδικά στην άμυνα και με σερί 6-0 να «μαζεύει» άμεσα τη διαφορά για το 33-35 στο 23′. Η περιφέρεια της ομάδας του Σίμου όμως πετούσε… φωτιές, με την Στούπα με νέο τρίποντο στο 24′ να στέλνει και πάλι το Μοσχάτο στο +7 (33-40) με σερί 5-0, φτάνοντας τους 12 πόντους. Το επιμέρους σκορ της Ελευθερίας έφτασε στο 26′ το 7-0, με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν για πρώτη φορά στο +9 (33-42). Οι «πράσινες» δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν τα πατήματά τους και είδαν το Μοσχάτο στο 29′ να ξεφεύγει με 40-49, για να μειώσει σε 43-49 η Κάρτερ με buzzer beater στην εκπνοή του δεκαλέπτου.

Μαχητική ψυχή, ανατροπάρα και Κύπελλο για τον Παναθηναϊκό!

Η εκκίνηση της τέταρτης περιόδου ήταν μία από τα ίδια για τον Παναθηναϊκό, που έχασε και πάλι την επαφή του με το καλάθι, με την ομάδα του Σίμου από την άλλη να εκμεταλλεύεται κάθε λάθος του «τριφυλλιού» και να φτάνει εκ νέου στο 32′ στο +9 (43-52). Κάρτερ και Χριστινάκη έβγαλαν αντίδραση για τον Παναθηναϊκό και μείωσαν σε 47-52 στο 34′, με την Σωτηρίου στο 35′ να φέρνει το «τριφύλλι» σε απόσταση αναπνοής (51-52). Το Μοσχάτο κατάφερε και πάλι να ξεφύγει με 51-55 στο 36′, με την ομάδα της Καπογιάννη να μειώνει σε 54-57 στο 37′ με τρίποντο της Παυλοπούλου. Στο 39′ η Καρακασίδου με αιφνιδιασμό έγραψε το 58-61, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και τρίποντο και φάουλ της πολυτιμότερης Κάρτερ προηγήθηκε με 62-61, γι να έρθουν από την γραμμή των βολών οι Αλεξανδρή και Παυλοπούλου και να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή με 66-61 και να δώσουν στο «τριφύλλι» τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 27-33, 43-49, 66-61

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments