Διεθνή

Τραμπ: Τελική μάχη οι προεδρικές του 2024

Τραμπ: Τελική μάχη οι προεδρικές του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: Süddeutsche Zeitung

Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε, επίσης, ότι η προσωπική του ζωή «έχει ανατραπεί» λόγω «εισαγγελικής κακής συμπεριφοράς, επηρεασμένης από ριζοσπαστικούς αριστερούς μανιακούς» και χαρακτήρισε τις διάφορες έρευνες ως πολιτικές επιθέσεις που συντονίστηκαν από τους Δημοκρατικούς στην Ουάσιγκτον.

Ως «τελική μάχη» αποκαλεί ο Ντόναλντ Τραμπ τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους από το Γουάκο του Τέξας, σε μια συγκέντρωση με προεκλογικά χαρακτηριστικά. Οι προεδρικές του 2020, οι καταγγελίες για την ιδιωτική ζωή του και ο Ρον ντε Σάντις βρίσκονται στο «επίκεντρο» της κριτικής του. Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επανέλαβε τον ψευδή ισχυρισμό του ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν «νοθευμένες», επαίνεσε τους διαδηλωτές και τους στασιαστές της 6ης Ιανουαρίου και ξέσπασε ενάντια στην «επιβολή του νόμου», χαρακτηρίζοντας τους εισαγγελείς που επιβλέπουν τις πολλαπλές έρευνες για τη συμπεριφορά του ως απολύτως «ανθρώπινα αποβράσματα».

Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε, επίσης, ότι η προσωπική του ζωή «έχει ανατραπεί» λόγω «εισαγγελικής κακής συμπεριφοράς, επηρεασμένης από ριζοσπαστικούς αριστερούς μανιακούς» και χαρακτήρισε τις διάφορες έρευνες ως πολιτικές επιθέσεις που συντονίστηκαν από τους Δημοκρατικούς στην Ουάσιγκτον. Ιδιαίτερα, ο Τραμπ υποστήριξε: «Θα δικαιωθείς και θα είσαι περήφανος. Οι κακοποιοί και οι εγκληματίες που διαφθείρουν το δικαστικό μας σύστημα θα ηττηθούν, θα απαξιωθούν και θα ντροπιαστούν εντελώς». Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων πρόσθεσε ότι «οι εχθροί μου θέλουν απεγνωσμένα να μας σταματήσουν» και «οι αντίπαλοί μας έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να συντρίψουν το πνεύμα μας και να σπάσουν τη θέλησή μας. Όμως απέτυχαν. Μας έχουν κάνει μόνο πιο δυνατούς. Και το 2024 είναι η τελική μάχη, θα είναι η μεγάλη μάχη!. Θα με ξαναστείλετε στον Λευκό Οίκο, η βασιλεία τους θα τελειώσει και η Αμερική θα γίνει ξανά ένα ελεύθερο έθνος».

Ο Τραμπ εξαπέλυσε ακόμη την πιο σαρωτική του επίθεση στον Ρον ντε Σάντις, τον κυβερνήτη της Φλόριντα, που θεωρείται ο ισχυρότερος αμφισβητίας του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία. «Πέφτει σαν βράχος και αναρωτιέμαι γιατί», είπε ο Τραμπ για την πρόσφατη διολίσθηση του ντε Σάντις στις δημοσκοπήσεις. Επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι ο ντε Σάντις είχε εκλιπαρήσει για την έγκριση του Τραμπ με «δάκρυα στα μάτια» όταν ήταν υποψήφιος κυβερνήτης. «Έκανα για τον Ρον που ήταν μαζικές συγκεντρώσεις».

Ο Τραμπ συμπλήρωσε ότι η Φλόριντα ήταν επιτυχημένη για «δεκαετίες» πριν ο ντε Σάντις αναλάβει τα καθήκοντά του και τον κατηγόρησε για απιστία. «Αλλά όταν ένας άντρας, ξέρετε, τον εκλέγεις και δεν υπάρχει κανένα ποσό… Κερδίζει την υποψηφιότητα εξαιτίας σου, κερδίζει τις εκλογές εξαιτίας σου. Δύο χρόνια αργότερα, οι ψεύτικες ειδήσεις είναι εκεί πάνω που λένε: «Θα υποβάλετε υποψηφιότητα εναντίον του προέδρου; Θα τρέξεις;». Και λέει, «Δεν έχω κανένα σχόλιο». Λέω, αυτό δεν πρέπει να συμβεί. «Δεν έχω κανένα σχόλιο». Όχι. Άρα δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής».

Οι επικριτές του Τραμπ χαρακτήρισαν τη συγκέντρωση ως αντιδημοκρατική και αντιαμερικανική. Το Lincoln Project, συλλογικότητα για τη μελέτη του τραμπισμού και της δημοκρατίας, ανέφερε σε δήλωση του ότι «ο Τραμπ διπλασίασε τη συνήθη βίαιη ρητορική του και τις απειλές κατά των πολιτικών του εχθρών. Αφού πέρασε αυτή την εβδομάδα απειλώντας τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Άλβιν Μπραγκ και κάλεσε για «διαμαρτυρίες», μίλησε για την «τελική μάχη», την «όπλιση» του γραφείου και πώς θα ήταν η «δικαιοσύνη» για τους υποστηρικτές του». «Η επιλογή του Γουάκο έγινε, προκειμένου ο Τραμπ να αγκαλιάσει τους δεξιούς εξτρεμιστές. Οι ακόλουθοί του πήραν το μήνυμα, δυνατά και ξεκάθαρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments