Πολιτική

Μετεξεταστέος στη ρητορική

Μετεξεταστέος στη ρητορική

Πηγή Φωτογραφίας: tomanifesto.gr

Τι συνέβη με το χθεσινό, νέο κρούσμα ρητορικού πρωτογονισμού του ΣΥΡΙΖΑ;

Το κρίσιμο σε κάθε ρητόρευμα, ακόμη και στο πιο άθλιο και ταπεινό, είναι να ορίσεις το πεδίο της διαλόγου, τα όρια της συζήτησης, διδάσκει η πολιτική ρητορική. Και αυτό, γιατί προφανώς μπορείς να κινηθείς μέσα στα πλαίσια που έχεις προκαθορίσει, διαπραγματευόμενος το θέμα που έχεις προεπιλέξει για την δημόσια παρέμβασή σου. Αν δεν το καταφέρεις ορθά και καίρια το εν λόγω χτύπημα, τότε διακινδυνεύεις την ίδια την αξιοπιστία των λόγων σου. Τι συνέβη με το χθεσινό, νέο κρούσμα ρητορικού πρωτογονισμού του ΣΥΡΙΖΑ; Προσπάθησε να ορίσει το πεδίο της συζήτησης, αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Έτσι ο Νάσος Αθανασίου έμεινε εκτεθειμένος σε θεμελιωμένες κριτικές.

«Άκουσα και τον χαρακτηρισμό μεταξύ άλλων «άθλιος», αρχίζει να δηλώνει ο Νάσος Αθανασίου, αναφερόμενος σε έκφραση που χρησιμοποίησε η παριστάμενη βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή, η οποία – προφανώς – εθίγη. «Άθλιο επικοινωνιακό σόου είπα, δεν είπα ποτέ «άθλιος». Όχι τέτοια λόγια στο στόμα μου», παρεμβαίνει η Άννα Καραμανλή. «Μη με διακόπτετε!», της απαντά εμφανώς ενοχλημένος ο Νάσος Αθανασίου. «Μη με διακόπτετε, σας θερμοπαρακαλώ», προσθέτει «γλυκαίνοντας» την φωνή του, για να συνάδει με το μειλίχιο ύφος του.

«Δεν είπα άθλιος! Δεν είπα ότι είναι άθλιος κανείς. Να μην λέμε ό,τι θέλουμε», επιμένει η Άννα Καραμανλή, αλλά εις μάτην διότι αυτή η επίμονη άρνηση του υποκριτικά συμπεριφερόμενου – σε σημείο αθλιότητας – Αθανασίου, ο οποίος διαστρεβλώνει σκόπιμα και ηθελημένα τα λόγια της ευγενούς και συγκρατημένης συνομιλήτριάς του. Και το πράττει σκόπιμα και ηθελημένα, διότι έχει προσέλθει στο στούντιο για να υβρίσει συνειδητά τον πρωθυπουργό, διότι ακολουθεί η εκτόξευση της ύβρις εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ο Νάσος Αθανασίου απέτυχε, όπως φαίνεται και στους διαλόγους, στον καθορισμό του πεδίου του διαλόγου. Η παριστάμενη βουλευτής της ΝΔ δεν χρησιμοποιεί ποτέ την λέξη – εφαλτήριο που εναγωνίως αναζητεί ο Νάσος Αθανσίου.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει εαυτόν και ως δήθεν πολιτισμικά και επικοινωνιακά ανώτερο άνθρωπο. «Αυτά είναι που φτηναίνουν το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να μιλάμε με επιχειρήματα και χωρίς χαρακτηρισμούς», απεφάνθη σε πρώτο χρόνο και με εμφανή πολιτική ωραιοπάθεια ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ένα μόλις λεπτό πριν ταυτίσει τον πρωθυπουργό της χώρας με… δολοφόνο των Τεμπών. Για κανιβαλισμό, τυμβωρυχία, κυνισμό και χυδαιότητα κατηγορείται ο βουλευτής – δημοσιογράφος. Παραλείφθηκε η αμέλεια στο μάθημα της ρητορικής. Εκεί όπου έμεινε μετεξεταστέος, από τα χουντικά έτη των σπουδών του στη Νομική Αθηνών, ο Νάσος Αθανασίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments