Αθλητισμός

Premier League: Στο Hall of Fame οι Βενγκέρ και Φέργκιουσον

Premier League: Στο Hall of Fame οι Βενγκέρ και Φέργκιουσον

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Οι Αρσέν Βενγκέρ και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μπήκαν στο Hall of Fame της Premier League κι έγιναν οι πρώτοι προπονητές που το καταφέρνουν αυτό.

Οι Αρσέν Βενγκέρ και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έγιναν οι πρώτες προπονητές στην ιστορία, που κατόρθωσαν να μπουν στο Hall of Fame της Premier League. Ο Αλσατός τεχνικός, που έκανε μεγάλα πράγματα με την Άρσεναλ, έφτασε τα 828 παιχνίδια στον πάγκο των κανονιέρηδων» ενώ ο Σκωτσέζος συλλέκτης τίτλων ολοκληρώσε την καριέρα του έχοντας κατακτήσει 13 φορές το πρωτάθλημα με την αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εννιά περισσότερες από κάθε άλλον.

Οι δύο αυτοί μαζί έχουν συνολικά 16 τίτλους πρωταθλήματος και συνέθεσαν μία από τις διάσημες και μεγαλύτερες αντιπαλότητες στην ιστορία της λίγκας. Είναι η ύψιστη τιμή που μπορούσε να τους αποδοθεί από την Premier League.

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι Γάλλος πρώην προπονητής που τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη FIFA ως επικεφαλής της Παγκόσμιας Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου. Γνωστός από την πολυετή θητεία του στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Βενγκέρ θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς στην ιστορία της Premier League, αλλά και γενικότερα του αθλήματος. Με τους Gunners κατάφερε να κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, ενώ το 2006 τους οδήγησε για πρώτη φορά σε τελικό του Champions League.

Στο Γάλλο τεχνικό πιστώνεται επίσης η εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση υλοποίησης τόσο του προπονητικού κέντρου στο Λόντον Κόλνι (εργασίες 1998-1999), όσο και –σε υψηλότερο βαθμό– της καινούργιας και υπερσύγχρονης έδρας Στάδιο Έμιρατς (2004-2006). Οι οικονομικές αυτές δυνατότητες ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζε με αγορά νεαρών ταλαντούχων παικτών −διαφόρων εθνικοτήτων, όμως σπάνια Βρετανούς−, την ανάδειξή τους και μεταπώληση σε πολλαπλάσιο τίμημα

Ο Σερ Αλεξάντερ Τσάπμαν Φέργκιουσον  (31 Δεκεμβρίου 1941, Γλασκώβη), περισσότερο γνωστός ως Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι Σκωτσέζος πρώην ποδοσφαιριστής και πετυχημένος προπονητής ποδοσφαίρου. Έχει συνδεθεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία υπήρξε προπονητής από το 1986 μέχρι το 2013. Έχει κατακτήσει περισσότερα τρόπαια από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και θεωρείται από πολλούς παίκτες, προπονητές και αναλυτές ως ένας από τους καλύτερους και πετυχημένους προπονητές όλων των εποχών.

Τον Νοέμβριο του 1986 ο Φέργκιουσον έγινε προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κατά την διάρκεια της καριέρας του στην Μάντσεστερ κέρδισε 38 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 13 τίτλων στην Πρέμιερ Λιγκ, πέντε Κύπελλα Αγγλίας και δυο τίτλους στο ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments