Ελλάδα

Στρατηγός Φράγκος: Η Τουρκία μπλόφαρε και εξακολουθεί να μπλοφάρει με το Casus Belli

Στρατηγός Φράγκος: Η Τουρκία μπλόφαρε και εξακολουθεί να μπλοφάρει με το Casus Belli

Πηγή Φωτογραφίας: eVima

Μια τουρκική παροιμία που δείχνει πώς σκέφτονται οι γείτονές μας- ”Ζήτα εσύ και ας μην έχεις δίκαιο. Μια τρίχα να πάρεις είναι κέρδος”

Τη βεβαιότητα αυτή εξέφρασε ο επίτιμος Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. και πρώην υπ. Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος μιλώντας στην τελευταία για τη φετινή περίοδο εκδήλωση του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου (ΛΕΠ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

Μάλιστα ο κ. Φράγκος στην εισήγησή του με θέμα «Ελληνοτουρκικά και Νικόλαος Πλαστήρας: ‘‘Ο Μαύρος Καβαλάρης’’» σημείωσε ότι ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία «οι Τούρκοι δεν θα τολμούσαν να κάνουν τίποτα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η περίοδος που διανύουμε θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, όπως προβλέπει άλλωστε το Δίκαιο της Θάλασσας και όπως ήδη έχει κάνει και η Τουρκία επεκτείνοντας τα δικά της τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στην Αν. Μεσόγειο.

Παίρνοντας το λόγο ο Φραγκούλης Φράγκος αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το οποίο ήταν και ο λόγος για τον οποίο είχε αναβληθεί η ομιλία του, σημειώνοντας ότι «η χώρα μας είναι πληγωμένη, υπάρχει πικρία και οργή» και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί το μέγεθος της τραγωδίας και ο πόνος αυτών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους».

Συνεχίζοντας με την εισήγησή του ο επίτιμος Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. αναφέρθηκε στην πορεία του «Μαύρου Καβαλάρη», τα ιστορικά στοιχεία αλλά και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments