Global News

FAZ: Η σύζυγος του Σούνακ επωφελείται από κυβερνητικά έργα;

FAZ: Η σύζυγος του Σούνακ επωφελείται από κυβερνητικά έργα;

Πηγή Φωτογραφίας: The Times

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενθαρρύνει την τοποθέτηση φύλαξης παιδιών μέσω πρακτορείων. Τώρα η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στον δημόσιο τομέα και ιδιωτικές πρωτοβουλίες της συζύγου του συντηρητικού πρωθυπουργού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλοί ρωτούν εάν, πράγματι, η σύζυγος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ επωφελήθηκε από μια κυβερνητική απόφαση. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει κίνητρα 600 λιρών (682 ευρώ) για κηδεμόνες σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Το ποσό διπλασιάζεται σε £1.200 εάν η αίτηση γίνει μέσω πρακτορείου. Η σύζυγος του Σούνακ, Ακσάτα Μέρθι, κατέχει μετοχές σε μια υπηρεσία φροντίδας παιδιών που κατονομάζεται στον ιστότοπο της κυβέρνησης για το έργο. Ο Σούνακ δεν είχε αναφέρει τις διασυνδέσεις όταν ρωτήθηκε από τους βουλευτές. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τώρα τον Σούνακ για σύγκρουση συμφερόντων και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ζήτησαν ανεξάρτητη έρευνα την Τετάρτη.

Ο Σουνάκ είναι ο πλουσιότερος βουλευτής στη Βουλή των Κοινοτήτων Ο βουλευτής Γουέντυ Τσάμπερλαιν είπε ότι ο Ρίσι Σούνακ είχε σοβαρές ερωτήσεις να απαντήσει σχετικά με το εάν η οικογένειά του λάμβανε εισόδημα από τις κυβερνητικές πολιτικές. Οι Βρετανοί βουλευτές δεν υποχρεούνται να αναφέρουν τους οικονομικούς δεσμούς με τους συντρόφους ή τα μέλη της οικογένειάς τους, εκτός εάν θεωρούν ότι αποτελούν πρόβλημα. Μια εκπρόσωπος του Σούνακ παραδέχτηκε ότι οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στο κοινό. Ωστόσο, θα δημοσιευθούν σε ενημερωμένο μητρώο συμφερόντων που πρόκειται να δημοσιευθεί τον Μάιο. Ο Σούνακ θεωρείται επίσης ο πλουσιότερος βουλευτής στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων λόγω της περιουσίας της συζύγου του, της οποίας ο πατέρας ήταν συνιδρυτής του ινδικού γίγαντα πληροφορικής Infosys.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι πλήρωνε από την τσέπη του για την αναβάθμιση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του στο Γιορκσάιρ επειδή η ιδιωτική του πισίνα καταναλώνει πολλή ενέργεια. Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace διαδήλωσαν με μαγιό μπροστά από την ιδιοκτησία του Σούνακ την Τετάρτη. Ήθελαν να αναδείξουν «την υποκρισία του πλουσιότερου Βρετανού πρωθυπουργού στην ιστορία». Η Greenpeace επέκρινε την οικογένεια Σούνακ ότι πλήρωσε για αναβαθμίσεις δικτύου για δική της ευχαρίστηση, αλλά δεν κατάφερε να αναβαθμίσει το απαρχαιωμένο εθνικό δίκτυο προς όφελος όλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments