Διεθνή

Η Gazprom στέλνει 41,7 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Η Gazprom στέλνει 41,7 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom συνεχίζει να στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom συνεχίζει να στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.Συγκεκριμένα, η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα στείλει σήμερα 41,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Αυτό ανακοίνωσε το πρακτορείο Reuters χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες σύμφωνα με το ertnews.gr.

Οι 6 κίνδυνοι για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης το προσεχές καλοκαίρι

Η έλευση της άνοιξης μπορεί να συμβολίζει το αίσιο τέλος στο ενεργειακό δράμα της Ευρώπης για τον χειμώνα του 2022-2023, όμως τα δύσκολα εξακολουθούν να είναι μπροστά για τη γηραιά ήπειρο. Και αυτό το «μπροστά» δεν αφορά πλέον μόνο τον επόμενο χειμώνα του 2023-2024, αλλά και το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, η Ευρώπη εισέρχεται πλέον σε έναν μακρύ αγώνα για να γεμίσει ξανά τις δεξαμενές αερίου της. Μόνο που φέτος οι δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι περισσότερες από πέρσι: Ο Nord Stream 1 που μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 αποτελούσε την κύρια γραμμή τροφοδοσίας της Ευρώπης με ρωσικό αέριο, παρά τα «σκαμπανευάσματα» στο πλαίσιο της εργαλειοποίησης της ενεργειακής τροφοδοσίας από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, πλέον αποτελεί μια άμορφη μάζα σιδερικών στον βυθό της Βαλτικής. Ταυτόχρονα, η αφύπνιση του κινεζικού «δράκου» μετά από έναν τριετή λήθαργο λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενδέχεται να ωθήσει την ασιατική υπερδύναμη – με την ακόρεστη δίψα για ενεργειακούς πόρους – σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ με την Ευρώπη για την προσέλκυση ποσοτήτων LNG, ωθώντας τις τιμές προς τα πάνω.

Εξάλλου, μια περαιτέρω μείωση των ποσοτήτων αερίου που, παρά τον έναν και πλέον χρόνο πολέμου και κυρώσεων, εξακολουθεί να ρέει από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, θα μπορούσε να φέρει σε ακόμα πιο δυσμενή θέση τη γηραιά ήπειρο. Ταυτόχρονα, η κλιματική κρίση που τους προηγούμενους μήνες, κατά παράδοξο τρόπο, βοήθησε τις χώρες της Ευρώπης να αποφύγουν τον ενεργειακό στραγγαλισμό, τώρα μετατρέπεται σε μια εφιαλτική απειλή καθώς οι λιγοστές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και η χαμηλή χιονόστρωση ακόμα και στις Άλπεις, προϊδεάζουν για ένα καλοκαίρι εφιαλτικής λειψυδρίας – και ενώ ήδη η Ευρώπη βίωσε το 2022 τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 500 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments