Διεθνή

Η Huawei ανακοινώνει μείωση – ρεκόρ των κερδών της

Η Huawei ανακοινώνει μείωση – ρεκόρ των κερδών της

Πηγή Φωτογραφίας: 4green.gr/capital.gr

Η Huawei ανακοίνωσε μείωση των κερδών κατά σχεδόν 70% πέρυσι.

Η Huawei ανακοίνωσε μείωση των κερδών κατά σχεδόν 70% πέρυσι. Η μείωση ρεκόρ γίνεται εν μέσω κυρώσεων και προκλήσεων της πανδημίας της Covid – 19. Οι επιχειρηματικές της πωλήσεις αυξήθηκαν, ωστόσο, καθώς ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας προσπάθησε να στραφεί στις ψηφιακές βιομηχανίες και να μειώσει τις ευπάθειές του σε σχέση με τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αν και είναι αλήθεια ότι έχουμε σημαντικές πιέσεις μπροστά μας, εξακολουθούμε να βλέπουμε ευκαιρίες να αναπτύξουμε ένα ανθεκτικό επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, την εμπιστοσύνη των πελατών και των συνεργατών μας και να έχουμε το θάρρος να επενδύσουμε σε μεγάλο βαθμό στην Ε&Α», Eric Xu , δήλωσε ο Έρικ Σου, απερχόμενος εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, σε συνέντευξη Τύπου.

Τα έσοδά της της Huawei το 2022 έφτασαν τα 642,3 δισεκατομμύρια γιουάν (93,5 δισεκατομμύρια δολάρια), αύξηση 0,9% από το προηγούμενο έτος.

Τα καθαρά κέρδη της για την περασμένη χρονιά ήταν 35,6 δισεκατομμύρια γιουάν (5,2 δισεκατομμύρια δολάρια), μειωμένα κατά 68,7% από το 2021 εν μέσω πιέσεων από την πανδημία, τις αμερικανικές κυρώσεις, την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων και τις δαπάνες Ε&Α, καθώς και τη μείωση των καταναλωτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, η οποία πουλάει κυρίως smartphone. Η Huawei ανέφερε υψηλότερα από τα συνηθισμένα κέρδη 113,7 δισεκατομμυρίων γιουάν (16,6 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021 λόγω της πώλησης της Honor, της οικονομικής της επιχείρησης για smartphone.

«Το 2022 είναι μια χρονιά όπου η Huawei βγήκε από μια κατάσταση κρίσης. Οι περιορισμοί στις ΗΠΑ είναι πλέον ο νέος φυσιολογικός μας περίγυρος και επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας», δήλωσε η Σαμπρίνα Μενγκ, η οικονομική διευθύντρια της Huawei.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments