Πολιτική

Αλ. Στεφανής: Ανοιχτά σύνορα σημαίνουν επιστροφή στο χάος

Αλ. Στεφανής: Ανοιχτά σύνορα σημαίνουν επιστροφή στο χάος

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

«Η ολοκλήρωση του φράχτη θα συμβάλει αποφασιστικά στην ασφάλεια των συνόρων μας και θα αναβαθμίσει την Αλεξανδρούπολη, η οποία θα μετατραπεί σε γεωστρατηγική πύλη για ολόκληρη την Ευρώπη»

Την πεποίθησή του ότι ο φράχτης στον Έβρο πρέπει να κατασκευαστεί οπωσδήποτε εκφράζει ο σύμβουλος της κυβέρνησης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος επισημαίνει ότι ανοιχτά σύνορα θα σημαίνουν επιστροφή στο χάος της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υφυπουργός επισημαίνει, συγκεκριμένα, ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αφύλαχτα σύνορα υπαγορεύεται από ιδεοληψίες και τέτοια σύνορα βρίσκονται ουσιαστικά στην διάθεση των συμφερόντων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και διακινητών. Είναι απαραίτητο ο φράχτης να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί είτε με την συνδρομή ευρωπαϊκών κεφαλαίων, είτε με μόνη τη χρηματοδότηση από το δημόσιο ταμείο της Χώρας. Η ολοκλήρωση του φράχτη θα συμβάλει αποφασιστικά στην ασφάλεια των συνόρων μας και θα αναβαθμίσει την Αλεξανδρούπολη, η οποία θα μετατραπεί σε γεωστρατηγική πύλη για ολόκληρη την Ευρώπη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον σύμβουλο της κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές μας, τα ανοιχτά σύνορα εξυπηρετούν ποικίλες καταστάσεις. «Εξυπηρετούν αριθμό κυβερνητικών οργανώσεων οι οποίες δεν ασχολούνται με το αντικείμενο που υποστηρίζουν ότι έχουν, παρά με άλλες δουλειές. Εξυπηρετούν όλους όσους ασχολούνται με τη διακίνηση των άμοιρων ανθρώπων που ψάχνουν για μια καλύτερη τύχη. Εξυπηρετούν τα σχέδια της Τουρκίας, όπως συνέβη το 2020 όταν επιχείρησε να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό και να το χρησιμοποιήσει εναντίον μας. Και κυρίως, όσοι υποστηρίζουν τα ανοικτά σύνορα δείχνουν ότι ως Ελλάδα δεν έχουμε μια σταθερή και ενιαία άποψη απέναντι στις εθνικές απειλές». Ο Αλκιβιάδης Στεφανής προσθέτει ότι ο φράχτης, ο οποίος θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στη θωράκιση της πατρίδας, θα συντείνει και στην θεαματική βελτίωση της περιοχής της Αλεξανδρούπολη, καθώς η πρωτεύουσα του νομού Έβρου «αναβαθμίζεται ραγδαία και μετατρέπεται σε γεωστρατηγική πύλη για την Ευρώπη στην περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με τα Στενά του Βοσπόρου, προφανώς και αυξάνεται η ανάγκη βελτίωσης της φύλαξης των συνόρων.

Ένας κόμβος με οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες που με αφετηρία το λιμάνι της πρωτεύουσας του νομού Έβρου στέλνει προς το εσωτερικό της Ευρώπης, αμυντικό εξοπλισμό, υλικά -προσεχώς και ποσότητες φυσικού αερίου- οφείλει να προστατεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Κι ακόμη, ο φράχτης στον Έβρο, που σήμερα επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να αποδυναμώσει και τρομοκρατικούς κινδύνους για τον τόπο μας, καθόσον θεωρείται ότι «τα υποχρεωτικά σημεία διέλευσης του φράχτη θα είναι εφοδιασμένα με κατάλληλες βιομετρικές συσκευές, οι οποίες θα επιτρέπουν την άμεση αποτύπωση και σύγκριση όλων όσων εισέρχονται στην Ελλάδα», συμπεριλαμβανομένων της πρόληψης τρομοκρατικών περιστατικών.

Τέλος, ο Αλ. Στεφανής υπογραμμίζει ότι, υπό άλλες συνθήκες, όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να έχουν ήδη στέρξει στο κυβερνητικό έργο και την απόφαση του πρωθυπουργού για ολοκλήρωση του φράχτη. «Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία θα έπρεπε όλο το πολιτικό σύστημα να είναι ενωμένο, προκειμένου με τις ανάλογες κινήσεις, η Ελλάδα να καταφέρει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια μπορεί. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει», καταλήγει ο πρωθυπουργικός σύμβουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments