Ελλάδα

Κακοκαιρία «ILINA»: Μήνυμα 112 στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία «ILINA»: Μήνυμα 112 στη Θεσσαλονίκη
Μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας ενόψει κακοκαιρίας «ILINΑ», η οποία αναμένεται να χτυπήσει από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα Δευτέρα (3/4).

Μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας ενόψει κακοκαιρίας «ILINΑ», η οποία αναμένεται να χτυπήσει από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα Δευτέρα (3/4). Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες για την επέλαση της κακοκαιρία «ILINA», η οποία, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από το μεσημέρι θα «φέρει» ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ προτρέπει για περιορισμό των μετακινήσεων.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Επείγουσα προειδοποίηση. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες – θυελλώδεις άνεμοι) από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) χθες, Κυριακή (2/4).

Νωρίτερα ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προειδοποίησε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται σε εννέα νομούς της χώρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσατραφύλλιας στο Facebook, υπάρχει συναγερμός τις επόμενες ώρες για δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους νομούς:

Λάρισας Κοζάνης Πιερίας Ημαθίας Πέλλας Κιλκίς Θεσσαλονίκης (και στην πόλη) Χαλκιδικής Σερρών

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία «ILINA»

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ILINA» προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από σήμερα, Δευτέρα, έως και την Τρίτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Α. Αναλυτικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Δευτέρα (3/4): α) από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, β) από τις προμεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, στη δυτική Στερεά και στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, γ) από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, στην κεντρική Μακεδονία και στην κεντρική Στερεά, δ) από το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι τις βραδινές ώρες στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία και στην κεντρική Στερεά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Β. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίζονται την Τρίτη (4/4): α) Μέχρι τη νύχτα στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. β) Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. γ) Τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στη Νότια Εύβοια και στη Νότια Πελοπόννησο.

Ισχυροί νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ανατολικό Αιγαίο από τη Δευτέρα (3/4) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (4/4).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments