Global News

ΒΒC: Η Γαλλίδα υπουργός Μαρλέν Σιαπά πόζαρε για το Playboy

ΒΒC: Η Γαλλίδα υπουργός Μαρλέν Σιαπά πόζαρε για το Playboy

Πηγή Φωτογραφίας: Gouvernement.fr

Η εμφάνισή της έχει προκαλέσει κριτική από πολιτικούς συναδέλφους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίδας πρωθυπουργού Ελίζαμπεθ Μπορν.

Η υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης, Μαρλέν Σιάπα, δέχτηκε πυρά από μέλη του κόμματός της, αφού εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Playboy. Η Ρονάλντ Σιαπά, η οποία είναι υπουργός της κυβέρνησης από το 2017, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Playboy, για να συνοδεύσει μια συνέντευξη δώδεκα σελίδων που έκανε για τα δικαιώματα των γυναικών και των LGBT. Η Σιαππά, η οποία είναι η σημερινή υπουργός Κοινωνικής Οικονομίας και Γαλλικών Ενώσεων, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο φορώντας ένα λευκό φόρεμα. Η Σιαπά υπήρξε επί μακρόν υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών και διορίστηκε ως η πρώτη υπουργός Ισότητας των Φύλων της χώρας το 2017. Με αυτόν τον ρόλο, πρωτοστάτησε με επιτυχία σε έναν νέο νόμο για τη σεξουαλική παρενόχληση που επιτρέπει την επιτόπια επιβολή προστίμων σε άνδρες που φωνάζουν, παρενοχλούν ή ακολουθούν γυναίκες στο δρόμο.

Η εμφάνισή της έχει προκαλέσει κριτική από πολιτικούς συναδέλφους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίδας πρωθυπουργού Ελίζαμπεθ Μπορν. Η Μπορν τράβηξε την Σιαπά επάνω από το εξώφυλλο, λέγοντάς της ότι «δεν ήταν κατάλληλο, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», όπως ανέφερε το θυγατρικό του CNN, BFMTV, το Σάββατο, επικαλούμενο μια πηγή κοντά στην πρωθυπουργό. Η Γαλλία βρίσκεται επί του παρόντος στη δίνη μιας πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που πυροδοτήθηκε από την κίνηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν να προχωρήσει στις αμφιλεγόμενες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις παρά τη ευρεία αντίθεση του κοινού.

Η Σιαπά απάντησε στους επικριτές της σε ένα tweet το Σάββατο, λέγοντας:

«Η υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών να έχουν τον έλεγχο του σώματός τους, είναι παντού και πάντα. Στη Γαλλία οι γυναίκες είναι ελεύθερες. Με όλο τον σεβασμό στους επικριτές και τους υποκριτές». Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανίν υπερασπίστηκε τη Σιάπα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι CNews την Κυριακή, αποκαλώντας την «γυναίκα με χαρακτήρα». «Ήθελα να πω ότι η Μαρλέν Σιαπά είναι μια θαρραλέα γυναίκα πολιτικός που έχει τον χαρακτήρα της και έχει το στυλ της που δεν είναι δικό μου, αλλά το σέβομαι», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments