Nέα της αγοράς

Attica Bank: H συμφωνία με την Thrivest και η ΑΜΚ

Attica Bank: H συμφωνία με την Thrivest και η ΑΜΚ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Η Thrivest των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, εισέρχεται στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank έχοντας συμφωνήσει να καλύψει, ποσό έως και 64 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία των υφιστάμενων μετόχων της Attica Bank και της Thrivest Holding για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank που οριστικοποιήθηκε σήμερα το πρωί μετά από συνάντηση όλων των μερών στην ΤτΕ, ανακοινώθηκε και επίσημα από την Attica Bank περιλαμβάνοντας και το εύρος του ποσού που θα διαθέσουν όλες οι πλευρές. Η τράπεζα μπαίνει στην τελική ευθεία για την αύξηση κεφαλαίου στα τέλη Απριλίου.

Η Thrivest των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, εισέρχεται στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank έχοντας συμφωνήσει να καλύψει, ποσό έως και 64 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Attica Bank υπάρχει καταρχήν συμφωνία μεταξύ των υφιστάμενων μετόχων και της Thrivest, επί των εμπορικών όρων για συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου, με κάλυψη ποσών:

  • Έως 329 εκατ. ευρώ για το ΤΧΣ
  • Έως 40 εκατ. ευρώ για το ΤΜΕΔΕ
  • Έως 64 εκατ. ευρώ για τη Thrivest Holding Ltd.

Στόχος είναι η πλήρης κάλυψη της αύξησης, ενώ η συμφωνία, αναμένεται να αποτυπωθεί σε τελικά δεσμευτικά νομικά κείμενα που με τη σύναψη και τη γνωστοποίησή τους στην τράπεζα θα αποτελέσουν μέρος του Ενημερωτικού Δελτίου της Αύξησης.

Η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank είναι πολύ σημαντικό βήμα για τη σωτηρία και εξυγίανση της τράπεζας, η οποία ήδη προωθεί την εξυγίανση των κόκκινων δανείων έχοντας εκκινήσει από το χαρτοφυλάκιο ΜΕΑ «Astir».

Η πρωινή συνάντηση εκπροσώπων όλων των πλευρών στην ΤτΕ επικύρωσε τη συμφωνία για τα επόμενα βήματα. Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου ισχυρού τραπεζικού πόλου και ήδη οι μέτοχοι της Thrivest επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ενοποίηση Παγκρήτιας και Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας από την πλευρά τους που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι κινήσεις της Thrivest δείχνουν εμπιστοσύνη και όραμα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, στην περαιτέρω θωράκιση του οποίου συμμετέχουν ενεργά.

Η εμπιστοσύνη αυτή αποτυπώνεται με μία σειρά από κινήσεις που ξεκινούν με την είσοδό τους στην Παγκρήτια Τράπεζα, τη μεγάλη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου, την απορρόφηση από την Παγκρήτια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και τώρα με τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank. Πρόκειται για μία σειρά από κινήσεις με νομοτέλεια και στόχο και υποστηρίζονται όλες με την έμπρακτη κεφαλαιακή συμμετοχή της εταιρίας.

Νίκος Κωτσικόπουλος/liberal.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments