Διεθνή

NYT: Στη δημοσιότητα νέα έγγραφα των ΗΠΑ για Ουκρανία, Κίνα και Μέση Ανατολή

NYT: Στη δημοσιότητα νέα έγγραφα των ΗΠΑ για Ουκρανία, Κίνα και Μέση Ανατολή

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνεχίζονται οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβαθμισμένων εγγράφων των ΗΠΑ που αφορούν στην Ουκρανία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

Μια νέα παρτίδα διαβαθμισμένων εγγράφων που φέρονται να περιέχουν απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα, διέρρευσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδει η εφημερίδα New York Times (στη φωτογραφία του Reuters/Oleksandr Klymenko, επάνω, ουκρανικό στρατιωτικό όχημα κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Μπαχμούτ).

Διεξάγει έρευνα

Η ίδια εφημερίδα έγραψε την Πέμπτη ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο διεξάγει έρευνα για το πώς έγγραφα με πληροφορίες σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης προς το Κίεβο και τα σχέδια ανάπτυξης των ουκρανικών δυνάμεων πριν τη σχεδιαζόμενη αντεπίθεση κατά των ρώσων εισβολέων, αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την εβδομάδα.

Στρατιωτικοί αναλυτές είπαν στους New York Times ότι τα έγγραφα φαίνεται να έχουν τροποποιηθεί σε ορισμένα σημεία από την αρχική τους μορφή, υπερτονίζοντας τις αμερικανικές εκτιμήσεις για τους νεκρούς του ουκρανικού πολέμου και υποβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις για τους νεκρούς των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι τροποποιήσεις θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μια προσπάθεια παραπληροφόρησης από τη Μόσχα, είπαν οι αναλυτές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments