Focus

Η Jodie Turner-Smith είναι η Αμαζόνα του Χόλυγουντ

Η Jodie Turner-Smith είναι η Αμαζόνα του Χόλυγουντ

Πηγή Φωτογραφίας: Cosmopolitan

Η Βρετανίδα ηθοποιός Jodie Turner-Smith και μοντέλο κάνει flashback σε στιγμές - ορόσημα της ζωής της

«Το 2021 η Jodie Turner-Smith έγραψε ιστορία, ενώ υποδυόταν την ιστορία», έγραφε το AnOther Magazine για τη Βρετανίδα που έγινε η πρώτη μαύρη ηθοποιός που υποδύθηκε την Αν Μπολέιν, τη δεύτερη και πιο αμφιλεγόμενη από τις έξι συζύγους του Ερρίκου Η΄, βασιλιά της Αγγλίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jodie Turner-Smith (@jodiesmith)

Η επιλογή της για τον ρόλο αυτό ξεσήκωσε αρκετές αντιδράσεις στη Γηραιά Αλβιώνα από υποστηρικτές της «ιστορικής ακρίβειας» που διαφωνούσαν με το κάστινγκ μιας μαύρης γυναίκας στον ρόλο μιας λευκής βασίλισσας.

Η Jodie Turner-Smith, αδιαφόρησε για τα κακόβουλα σχόλια και φρόντισε να αποτυπώσει στη μικρή οθόνη όλες τις πτυχές της αδικοχαμένης βασίλισσας.

Η 36χρονη ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της από το μόντελινγκ το 2009, όταν μετά από μια συναυλία των N.E.R.D συναντήθηκε με τον Pharrell Williams. Εκείνη του είπε ότι θέλει να γίνει συγγραφέας, εκείνος της πρότεινε να ασχοληθεί με τη μόδα. And the rest is history.

Πρώτη φορά στη μικρή οθόνη την είδαμε στη σειρά True Blood το 2013 όπου και έκλεψε τις εντυπώσεις ως σειρήνα, όχι μόνο με την ερμηνεία της, αλλά και με το παρουσιαστικό της. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016 και αφού είχε κάνει κι άλλες εμφανίσεις σε μικρότερους ρόλους στην τηλεόραση, έπαιξε στο βίντεο κλιπ του Zayn Malik για το τραγούδι Pillowtalk, το οποίο μέχρι και σήμερα έχει πάνω από 1 δισ, views στο YouTube.

Η μεγάλη της ευκαιρία να δείξει πραγματικά το ταλέντο της ήρθε το 2019 όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία Queen & Slim μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ, Daniel Kaluuya. Στην ταινία που σκηνοθέτησε η Melina Matsoukas, η Jodie Turner-Smith υποδύεται μια εισαγγελέα, που αναγκάζεται να καταφύγει στο έγκλημα μετά από ένα πρώτο ραντεβού που τελικά εξελίχθηκε πολύ λάθος.Η ταινία του 2019 όμως, ήταν μόνο η αρχή, καθώς αναμένεται να τη δούμε και στον τέταρτο κύκλο του Sex Education. Μάλιστα, ο ρόλος της δόθηκε καθώς τη ζήτησε ο ίδιος ο Ncuti Gatwa, που υποδύεται τον Έρικ στη σειρά και με τον οποίο θα μοιράζεται τις περισσότερες σκηνές.

«Οτιδήποτε κάνω είναι μια πολιτική δήλωση», είχε πει τον Μάρτιο του 2022 σε μια από τις πρώτες μεγάλες της συνεντεύξεις, αναφορικά και με τον ρόλο της ως Αν Μπολέιν. Η γεννημένη στη Μεγάλη Βρετανία ηθοποιός δε διστάζει να εκφράζει άποψη για πράγματα που θεωρεί πως θίγουν τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και σε ό, τι έχει να κάνει με τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.

«Πιστεύω πολύ έντονα πως ως άνθρωποι έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε τον κόσμο μας καλύτερο απ’ ότι τον βρήκαμε και σας καλλιτέχνης χαίρομαι που έχω μια πλατφόρμα, την οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω», είχε δηλώσει στο περιοδικό Harper’s Bazaar. «Αλλά φυσικά, δεν είμαι μόνο καλλιτέχνης. Είμαι και γυναίκα και μάλιστα μια μαύρη γυναίκα. Αν έχω το προνόμιο να μπορώ να βοηθήσω, γιατί να μην το κάνω;».

Η Jodie Turner-Smith έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες των κόκκινων χαλιών.

Το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της και η έντονα σκούρα επιδερμίδα της την κάνουν να μαγνητίζει τα βλέμματα απ΄ όπου κι αν περάσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είναι πια μούσα μεγάλων οίκων μόδας που δίνουν αγώνα για τον ποιος θα την πρωτοντύσει.

Αυτήν την φορά την παρακολουθούμε στο νέο επεισόδιο του Elle Uk magazine, κάνοντας μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την προσωπική και επαγγελματική της διαδρομή. Η ίδια είναι το cover girl του περιοδικού και συζητά για σημαντικά ζητήματα μέσα από αναδρομές. Από το σώμα της εγκύου, το θέμα του Met Gala μέχρι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας είναι αποκαλυπτική για ακόμη μια φορά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments