Αθλητισμός

Αποσυμπίεση με Άρη, αντίδραση με Παναθηναϊκό

Αποσυμπίεση με Άρη, αντίδραση με Παναθηναϊκό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν πάση θυσία μία νίκη... αποσυμπίεσης με τον Άρη για να κερδίσει λίγη ηρεμία σε μία δύσκολη για εκείνον περίοδο. Οι Θεσσαλονικείς καθάρισαν εν μέρει τα μαύρα σύννεφα που είχαν μαζευτεί από πάνω τους αλλά γνωρίζουν πως η σεζόν πρέπει να κλείσει με την 3η θέση τουλάχιστον

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, η βαριά ήττα στην OPAP Arena δημιούργησε πολλά μαύρα σύννεφα πάνω από τον ΠΑΟΚ. Υπήρχε αρκετή πίεση εντός των αποδυτηρίων για την εξέλιξη των PlayOffs και το ματς με τον Άρη ήταν από τα must win για τους ασπρόμαυρους προκειμένου να πάρουν μία βαθιά «ανάσα» ενόψει της συνέχειας σχολιάζει η Ελένη Μπούντου για το SDNA.

Ο Άρης, σε ένα ακόμη παιχνίδι, φρόντισε να του βάλει δύσκολα (σ.σ. έβαλε και ο ΠΑΟΚ το χεράκι του). Άλλωστε δια στόματος του ισχυρού άνδρα των κιτρινόμαυρων, τα ματς κόντρα στον Δικέφαλο, είναι αυτά που τους και τον «φτιάχνουν» ιδιαιτέρως. Σε ένα ακόμη παιχνίδι όμως, άκρως συναρπαστικό, ο τελευταίος λόγος ανήκε στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου που ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με εξαίρεση το τελευταίο 20λεπτο του α΄ημιχρόνου.

Σε εκείνο το διάστημα, ο Δικέφαλος έδωσε δικαίωμα μέσα από το λάθος του Κουλιεράκη και το «πλήρωσε» λίγο πριν την εκπνοή του 45λεπτου. Ο ΠΑΟΚ τα έφερε όλα… τούμπα στο β΄μέρος, έδειξε να βρίσκεται σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης -πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει της τελικής ευθείας- και «τσίμπησε» ουσία και αποτέλεσμα από έναν εξαιρετικά ποιοτικό του ποδοσφαιριστή, τον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος πήγε να πάρει μόνος του το ματς με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και έδειξε ξανά το δρόμο και με τον Άρη.

Από την πρώτη στιγμή της άφιξής του, ο Τάισον ξεκίνησε τα… νοκ άουτ, πιστοποιώντας με το «καλημέρα» πως η επένδυση σε τέτοιους ποδοσφαιριστές, είναι επένδυση στην ποιότητα, σε παίκτες προσωπικότητα που μπορούν μόνοι τους να αλλάξουν τις ισορροπίες σε ένα ματς, να «ξεκλειδώσουν» παιχνίδια και να βγουν μπροστά στα δύσκολα. Αυτοί οι καθοριστικοί παίκτες λείπουν από τον ΠΑΟΚ και φαντάζουν άκρως αναγκαίοι στο update του καλοκαιριού. Όσο κουραστική κι αν φαντάζει η επανάληψη, θα επισημαίνεται διαρκώς πως η φετινή σεζόν, ανεξάρτητα από την κατάληξή της, έχει δώσει ήδη στον ΠΑΟΚ όλες τις απαντήσεις που ψάχνει ενόψει της νέας σεζόν. Ακόμη και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε ανοιχτά για κάτι ακόμη που έλειψε από τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν: η ικανότητα διαχείρισης της πίεσης, αντιλαμβανόμενος πλήρως και επικοινωνώντας αυτό που κόστισε στην ομάδα του κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Δεν το ανέφερα πριν αλλά είναι σημαντικό, το κατά πόσο μπορούμε να διαχειριστούμε την πίεση όταν κάτι διακυβεύεται… Παίξαμε πιο ελεύθερα όταν δεν είχαμε πρακτικά κάτι χειροπιαστό, όταν τα επίπεδα πίεσης έφτασαν σε υψηλό βαθμό, δεν μπορούσαμε να το διαχειριστούμε».

Για να επιστρέψουμε στο ματς με τον Άρη, ήταν ένα παιχνίδι τριών βαθμών που έδωσε μία «ένεση» ηρεμίας στον ΠΑΟΚ και τίποτα περισσότερο. Το γεγονός πως επικράτησε εντός και εκτός του Άρη στα PlayOffs και μάλιστα με ανατροπή δείχνει καλά στοιχεία του χαρακτήρα που «χτίζει» ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα του μίνι πρωταθλήματος, δεν μπορεί να επαναπαύεται ο Δικέφαλος στα πεπραγμένα εντός πόλης…

Η χρονιά πρέπει να κλείσει με την 3η θέση τουλάχιστον και με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει κι άλλες νίκες που θα του δώσουν ένα push βαθμολογικό και θα τον «φτιάξουν» ψυχολογικά, αρχής γενομένης από το ματς της Λεωφόρου. Το αποτύπωσε εξαιρετικά ο Στέφαν Σβαμπ στις δηλώσεις του, το είπε απ΄έξω απ΄έξω και ο Λουτσέσκου, επισημαίνοντας πως τον ΠΑΟΚ δεν τον ενδιαφέρει και δεν θα πρέπει να τον ενδιαφέρει αν θα πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ. Το θέμα είναι εκείνος τί μπορεί να κάνει; Και αυτή τη στιγμή, έχει ανάγκη από θετικά αποτελέσματα.

Από την άλλη, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως έχει δημιουργηθεί μία συνθήκη αρκετά δύσκολη και περίπλοκη για τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο απουσιών. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι σημαίνει ΠΑΟΚ χωρίς Ίνγκασον στην άμυνα. Τί απώλεια φαντάζει πιθανή απουσία του Τάισον στο ματς με τον Παναθηναϊκό και πάει λέγοντας… Δεν είναι εύκολο το έργο του Ραζβάν Λουτσέσκου ως προς τη σύνθεση της ομάδας και τη διαχείριση της συνέχειας των PlayOffs. Και όλα αυτά ενώ θα πρέπει να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος και πλήρης στον τελικό του Κυπέλλου. Πονοκέφαλος.

Υ.Γ. Ούτε εθελοτυφλούμε ούτε θα κλείσουμε επιδεικτικά τα μάτια μας στον ανεγκέφαλο που πέταξε ένα μπουκάλι προς την πλευρά του δεύτερου βοηθού και θα μπορούσε να τινάξει το ματς στον αέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments