Διεθνή

Ο ΟΗΕ περιμένει 800.000 πρόσφυγες από το Σουδάν

Ο ΟΗΕ περιμένει 800.000 πρόσφυγες από το Σουδάν
Στους 800.000 υπολογίζουν τα Ηνωμένα Έθνη τους πρόσφυγες από τα σουδανικά εδάφη.

Στους 800.000 υπολογίζουν τα Ηνωμένα Έθνη τους πρόσφυγες από τα σουδανικά εδάφη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (UNHCR), τουλάχιστον 73.000 άνθρωποι έχουν ήδη φτάσει από το Σουδάν στη γειτονική Αίγυπτο, το Τσαντ και την Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής.

Με βάση όσα αναφέρει η DW και σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι που διαφεύγουν από τις σφοδρές μάχες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Εκτός από τους 580.000 Σουδανούς πολίτες, αυτοί περιλαμβάνουν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους που είναι ήδη πρόσφυγες στο Σουδάν. Η χώρα της Βορειοανατολικής Αφρικής συνορεύει με την Αίγυπτο, την Λιβύη, το Τσαντ, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Αιθιοπία και την Ερυθραία.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προετοιμάζει

«Ελπίζουμε να μην καταλήξουμε σε αυτό, αλλά αν η βία δεν σταματήσει, περισσότεροι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το Σουδάν για ασφάλεια», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι. Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες προετοιμάζεται με κυβερνήσεις και εταίρους για ένα πιθανό κύμα προσφύγων.

Το σουδανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Suna είχε αναφέρει προηγουμένως ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι είχαν καταφύγει από την πρωτεύουσα Χαρτούμ στην πολιτεία του Λευκού Νείλου τις τελευταίες ημέρες. Οι υπάρχοντες καταυλισμοί για τους εσωτερικά εκτοπισμένους θα έφταναν στα όριά τους εκεί. Το κράτος συνορεύει με το Χαρτούμ στα νότια και εκτείνεται μέχρι τα σύνορα με το γειτονικό Νότιο Σουδάν.

Εν τω μεταξύ, η πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ συνεχίζει να συγκλονίζεται από πυροβολισμούς και εκρήξεις – παρά την πρόσφατη εκεχειρία που συμφωνήθηκε επίσημα μεταξύ των αντιμαχόμενων φατριών.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τότε που ξέσπασαν οι μάχες μεταξύ του αρχηγού του στρατού Abdel Fattah al-Burhan και του Mohamed Hamdan Daglo, διοικητή των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF). Σε διεθνές επίπεδο, αυξάνονται οι φόβοι ότι η χώρα, με πληθυσμό περίπου 46 εκατομμυρίων, θα μπορούσε να περιέλθει σε εμφύλιο πόλεμο και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή,

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments