Τεχνολογία

Εργαζόμενοι στο TikTok ισχυρίζονται ότι παρακολουθούσαν χρήστες που έβλεπαν ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Εργαζόμενοι στο TikTok ισχυρίζονται ότι παρακολουθούσαν χρήστες που έβλεπαν ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Εκπρόσωπος της πλατφόρμας TikTok ισχυρίστηκε ότι η λίστα με χρήστες που παρακολουθούσαν ΛΟΑΤΚΙ βίντεο έχει διαγραφεί πριν από σχεδόν ένα χρόνο

Ορισμένοι εργαζόμενοι στο TikTok είχαν για τουλάχιστον ένα χρόνο πρόσβαση σε λίστα χρηστών που παρακολουθούσαν ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο στην πλατφόρμα, σύμφωνα με καταγγελίες.

Αν και το TikTok δεν ζητά από τους χρήστες να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, φαίνεται πως κατέγραφε όσους παρακολουθούσαν ΛΟΑΤΚΙ βίντεο σύμφωνα με πρώην εργαζόμενους της πλατφόρμας. Η συλλογή πληροφοριών, την οποία μπορούσαν να δουν ορισμένοι υπάλληλοι μέσω ενός πίνακα ελέγχου, περιελάμβανε ένα σύνολο συνδεδεμένων χρηστών που παρακολουθούσαν αυτά τα βίντεο.

Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι του TikTok στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία το 2020 και το 2021 εξέφρασαν ανησυχίες σε ανώτερα στελέχη σχετικά με τη συλλογή δεδομένων, τονίζοντας ότι ορισμένοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να μοιραστούν δεδομένα με εξωτερικούς φορείς ή να τα χρησιμοποιήσουν για εκβιασμό χρηστών.

Οι περισσότερες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης βγάζουν συμπεράσματα για τους χρήστες τους ανάλογα με τη διαδικτυακή τους συμπεριφορά.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν τα συμπεράσματα τους για να επιλέξουν ποιο περιεχόμενο ή διαφημίσεις θα προβάλλουν στον εκάστοτε χρήστη.Ωστόσο, στην περίπτωση του TikTok, σύμφωνα με Αμερικανούς βουλευτές υπάρχει μια κομβική διαφορά. Αξιωματούχοι φοβούνται ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να πιέσει την κινεζική εταιρεία που έχει αναπτύξει την πλατφόρμα με σκοπό να αποκαλύψει πληροφορίες για τους χρήστες της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε πάντως ότι η πλατφόρμα ούτε έχει δώσει στοιχεία χρηστών από τις ΗΠΑ στην κινεζική κυβέρνηση και ούτε της έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πίνακας με τους θεατές ΛΟΑΤΚΙ περιεχομένου, στον οποίο είχαν πρόσβαση υπάλληλοι, έχει διαγραφεί πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Επιπλέον, από πλευράς της εταιρείας σημειώθηκε ότι τα δεδομένα που συλλέγονται με βάση το τι παρακολουθεί κάποιος, δεν συνεπάγονται απαραίτητα την αποκάλυψη δυνητικά ευαίσθητων πληροφοριών, όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν τα ενδιαφέροντα των χρηστών και δεν αποτελούν απαραίτητα ένδειξη της ταυτότητας κάποιου, συνέχισε η εκπρόσωπος. Οι χρήστες που βλέπουν ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο στο TikTok μπορεί να μην ταυτίζονται οι ίδιοι ως ΛΟΑΤΚΙ, σημείωσε.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments