Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Έχω μία εμμονή – Να κάνω την πατρίδα μου ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος»

Ανδρουλάκης: «Έχω μία εμμονή – Να κάνω την πατρίδα μου ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.  «Γυρνώντας χθες από την ομιλία μου στη Λάρισα, διάβασα δήλωση του αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, του κ. Μηταράκη, στην οποία ανέφερε ότι προσωπικά μιλώ για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά ποτέ για φύλαξη συνόρων. Σήμερα ακούω τον κ. Μητσοτάκη να λέει το εξής φοβερό: Ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί με το ΠΑΣΟΚ διότι “φανταστείτε”, όπως είπε, “να είχα να συνεννοηθώ με τον Ανδρουλάκη για τον Έβρο”. Για να καταλάβετε ότι δεν έχει πάτο το βαρέλι των fake news της Νέας Δημοκρατίας. Ποιος ξεκίνησε τον φράχτη; Το ΠΑΣΟΚ. Τι έλεγε τότε η Νέα Δημοκρατία; Ότι ήταν επικοινωνιακά παιχνίδια. Ως ευρωβουλευτής, έχω εργαστεί για τη μετεξέλιξη της Frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, όταν κάποιοι της Νέας Δημοκρατίας μας έλεγαν ότι είναι σαν να δίνουμε εθνική κυριαρχία.

Επειδή το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο ζήτημα, που έχει αποκλιμακωθεί παγκοσμίως λόγω της πανδημίας, δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Σημειώνω ένα πράγμα: Και φύλαξη συνόρων και αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου για να πάψει η Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισδοχής να είναι εκβιαζόμενη. Ρωτώ τον κ. Μητσοτάκη σήμερα από το κεντρικό δελτίο τoυ Star: Τι έκανε η κυβέρνησή του – πρακτικά – για να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο; Δεν έκανε τίποτα. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι συνοδοιπόροι του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και κυρίως οι Αυστριακοί δεν συζητούσαν επί αυστριακής προεδρίας να αναθεωρηθεί ο κανονισμός, ενώ ήδη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε προχωρήσει με προτάσεις μιας δίκαιης κατανομής» υπογράμμισε με νόημα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Το παιχνίδι Μητσοτάκη προσπαθεί να εμφανίσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μαζί με τον κ. Βαρουφάκη. Τι σχέση έχει το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βαρουφάκη; Εμείς δώσαμε μία μάχη, το 2010 και διαχρονικά, για να μείνει η χώρα στο ευρώ. Με όσους έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε και μιλώ για τον δρόμο της δραχμής*. Ο κ. Μητσοτάκης έχει το θράσος να αφήνει συνεχώς υπονοούμενα στις ομιλίες του: “Προσέξτε το ΠΑΣΟΚ μην το ψηφίσετε, γιατί θα τα βρει με τον Βαρουφάκη”, όταν το 2010 – την ώρα της ψηφοφορίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, για το αν θα μείνει η χώρα στο ευρώ με την πρώτη σύμβαση ή θα πάει στη δραχμή– ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με τον κ.Τσίπρα η χώρα να πάει στη δραχμή. Άρα, το να προσπαθεί να φοβίσει ο κ. Μητσοτάκης τους κεντρώους ψηφοφόρους με fake news αλά Τραμπ ότι θα τα βρω με τον Βαρουφάκη, ότι είμαι κατά της φύλαξης των συνόρων, δεν γίνεται πιστευτός. Πραγματικά δείχνει ποιο είναι το πολιτικό του ήθος και πώς πολιτεύεται», σημείωσε ακολούθως ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments