Πολιτική

Εκλογές 2023: Αύριο βράδυ το debate των αρχηγών

Εκλογές 2023: Αύριο βράδυ το debate των αρχηγών

Πηγή Φωτογραφίας: real.gr

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και αύριο (10/5) αναμένεται να διεξαχθεί το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και αύριο (10/5) αναμένεται να διεξαχθεί το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, το οποίο, αν και θα ακολουθήσει ένα σκληρό πλαίσιο κανονισμών, αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Κι αυτό διότι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης αύριο στις 21:00 θα καθίσουν για πρώτη φορά μαζί στο μακρόστενο τραπέζι του στούντιο 4 στο υπόγειο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ προκειμένου να παραθέσουν τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα, δώδεκα 24ωρα πριν στηθούν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Ειδικότερα για τον Νίκο Ανδρουλάκη θα είναι η πρώτη φορά που θα αντιπαρατεθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, αφού δεν έχει παραστεί ποτέ ως σήμερα στη βουλή.

Απέναντί τους θα βρεθούν 6 δημοσιογράφοι που έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στο debate και να απευθύνουν τα ερωτήματα τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο, καθώς το αίτημά τους για ελεύθερη ερώτηση στους αρχηγούς δεν έγινε αποδεκτό.

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς και οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν θα είναι οι παρακάτω: Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Παναγιώτης Στάθης (Open), Ράνια Τζίμα (Mega).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ξεκινήσει ήδη εντατικά «φροντιστήρια» προκειμένου να προετοιμαστούν για να αποκρούσουν πιθανές επιθέσεις των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά και τις ερωτήσεις που θα τους απευθύνουν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Οι θεματικές ενότητες του debate

Τα κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι το debate θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει τις εξής 5+1 θεματικές ενότητες:

1η: Οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση 2η: Εξωτερική πολιτική και άμυνα 3η: Κράτος – θεσμοί – διαφάνεια 4η: Υγεία – Παιδεία – κοινωνικό κράτος 5η: Περιβάλλον – ενέργεια 6η: Ελεύθερη χωρίς ερωτήσεις, με τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών.

Όπως αποφασίστηκε, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 δευτερόλεπτα ως 45 δευτερόλεπτα, με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments