Πολιτική

Η ΝΔ γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο και στο διαδίκτυο

Η ΝΔ γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο και στο  διαδίκτυο

Πηγή Φωτογραφίας: skai.gr

Σε ανάρτησή της στο Twitter η ΝΔ υπενθυμίζει την ιστορική επέτειο και εκφράζει τις ευχές της για ένα κοινό, ειρηνικό και αισιόδοξο μέλλον για την Ευρώπη, σημειώνοντας: «Ημέρα της Ευρώπης σήμερα.

Την 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, γιορτάζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που, ιστορικά πρώτο, τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Χώρας, πρωταγωνιστώντας στην διαδικασία ένταξης αρχικά στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) και εν συνεχεία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η αρχή των εορτασμών πραγματοποιήθηκε με την αλλαγή του λογότυπου του κόμματος. Το προσαρμοσμένο λογότυπο περιλαμβάνει το μπλε της ΝΔ προσαρμοσμένο σε έναν πιο ανοιχτό τόνο, μια ευρωπαϊκή σημαία και ένα κίτρινο υποστηρικτικό τρίγωνο στα χρώματα των αστεριών της ευρωπαϊκής σημαίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Σε ανάρτησή της στο Twitter η ΝΔ υπενθυμίζει την ιστορική επέτειο και εκφράζει τις ευχές της για ένα κοινό, ειρηνικό και αισιόδοξο μέλλον για την Ευρώπη, σημειώνοντας: «Ημέρα της Ευρώπης σήμερα. Μέρα που μας θυμίζει πάντοτε την ευημερία και την ειρήνη που κατακτήσαμε μέσα από θυσίες. Στόχος μας μια Ευρώπη αισιόδοξη, μια Ευρώπη γεμάτη ευκαιρίες για όλους. Γιατί πιστεύουμε πως αξίζουμε καλύτερα, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

Εκδήλωση στο Ζάππειο παρουσία των κ. κ. Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα πραγματοποιεί απόψε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου, η οποία συμπίπτει με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου. Η κεντροδεξιά παράταξη πρόκειται να στείλει μήνυμα ενότητας, σταθερότητας και προοπτικής, με την παρουσία του προέδρου και πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και με τις παρεμβάσεις δύο πρώην προέδρων και πρωθυπουργών, των κ. κ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Πρώτος αναμένεται να ανέβει στο βήμα ο κ. Κώστας Καραμανλής, στην πρώτη δημόσια ομιλία του από την δημοσιοποίηση της απόφασής του να μην συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη μνεία στα σημερινά διακυβεύματα και στις προκλήσεις της Ευρώπης, στα ελλείμματα και στα επιτεύγματά της, ενώ, ταυτόχρονα, δώδεκα ημέρες πριν από τις εκλογές. αναμένεται να υπογραμμίσει την ικανότητα της παράταξης να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα του τόπου και σε μια νέα τετραετία διακυβέρνησης. Η ευρωπαϊκή πολιτική και οι τρέχουσες προκλήσεις εκτιμάται ότι θα βρεθούν στην «καρδιά» της παρέμβασης του κ. Αντώνη Σαμαρά. Για τον πρώην πρωθυπουργό, η αποψινή εκδήλωση περικλείει μία ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, αφού ο 29χρονος τότε πρόεδρος ήταν παρών και στην τελετή ένταξης στην ΕΟΚ το 1979 και ως υπουργός Εξωτερικών το συνυπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992.

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να δώσε βαρύτητα και στα τρέχοντα προεκλογικά πράγματα, τονίζοντας τις πολιτικές ικανότητες του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και επισημαίνοντας την δυνατότητα της κεντροδεξιάς να εγγυηθεί την ομαλότητα και την προοπτική της Χώρας εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments