Global News

Le Monde: Περισσότεροι από 71 εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένοι στον κόσμο το 2022

Le Monde: Περισσότεροι από 71 εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένοι στον κόσμο το 2022

Πηγή Φωτογραφίας: BBC

Ο αριθμός των προσφάτως εκτοπισθέντων έχει εκτιναχθεί σε σχεδόν 61 εκατομμύρια ανθρώπους, μερικοί από τους οποίους έχουν αναγκαστεί να φύγουν πολλές φορές. Κάτι που αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξεως του 60% εν σχέσει προς το 2021.

Ακριβέστερα, το 2022, 71,1 εκατομμύρια άνθρωποι καταγράφηκαν ως εσωτερικά εκτοπισμένοι, ένα άλμα 20% από το προηγούμενο έτος που προκλήθηκαν από μαζικές εξόδους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και από καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν, σύμφωνα με κοινή έκθεση του Κέντρου Παρακολούθησης Εσωτερικών Εκτοπισμών (IDMC) και το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC). Ο αριθμός των προσφάτως εκτοπισθέντων έχει εκτιναχθεί σε σχεδόν 61 εκατομμύρια ανθρώπους, μερικοί από τους οποίους έχουν αναγκαστεί να φύγουν πολλές φορές. Αυτό είναι 60% περισσότερο από το 2021.

Αυτός ο αριθμός είναι «εξαιρετικά υψηλός», δήλωσε η διευθύντρια του IDMC, Αλεξάνδρα Μπιλακ. «Μεγάλο μέρος της αύξησης προκαλείται, φυσικά, από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και από τις πλημμύρες στο Πακιστάν, από νέες και συνεχιζόμενες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο και από μια σειρά από ξαφνικές ή αργές καταστροφές που έχουμε δει. από την Αμερική στον Ειρηνικό». Πέρυσι, οι νέοι εσωτερικοί εκτοπισμοί λόγω συγκρούσεων εκτινάχθηκαν στα 28,3 εκατομμύρια, σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο έτος και τριπλάσιος από τον ετήσιο μέσο όρο της περασμένης δεκαετίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments