Διεθνή

Ιταλία: Τουλάχιστον 8 οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία

Ιταλία: Τουλάχιστον 8 οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Ο προσωρινός απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την ιταλική περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια είναι οχτώ νεκροί, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο προσωρινός απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την ιταλική περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια είναι οχτώ νεκροί, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας. Χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν, ενώ τα σχολεία της περιφέρειας παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Η Πολιτική Προστασία της χώρας υπογραμμίζει ότι «η περιοχή που έχει πλημμυρίσει, με ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι τεράστια και στην φάση αυτή κινδυνεύουν ακόμη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων». Παράλληλα με τις πλημμύρες, υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο και για όσους οδηγούν σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Η ιταλική πολιτική προστασία επέκτεινε τον «κόκκινο συναγερμό» στην Εμίλια Ρομάνα έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.  

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία μεταβαίνει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που διεξάγεται στην Ιαπωνία, δήλωσε από την Αλάσκα ότι θα συγκληθεί το συντομότερο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την στήριξη των πληγέντων.

Είναι ενδεικτικό ότι έπεσαν βροχοπτώσεις μισού έτους σε 36 ώρες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 14 ποτάμια έχουν υπερχειλίσει από χθες το απόγευμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ακυρώθηκε το γκραν πρι της Ίμολα λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία, όπως ανακοίνωσε επισήμως η διοργανώτρια αρχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι τόνισε ότι «αυτή η πλημμύρα είναι μια τραγωδία, πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια και να μην δημιουργήσουμε πρόσθετα βάρη για τις αρχές»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments