Πολιτική

Μητσοτάκης: Τώρα η ευθύνη στους πολίτες

Μητσοτάκης: Τώρα η ευθύνη στους πολίτες

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Η ευθύνη περνάει τώρα στους πολίτες, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ευθύνη περνάει τώρα στους πολίτες, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καλεί τους ψηφοφόρους σε μαζική συμμετοχή στις μεθαυριανές κάλπες για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς, εντούτοις, να προσδιορίζει το εύρος της.

Απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε πως η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το έργο της και ότι, πλέον, οι πολίτες καλούνται αυτό το Σαββατοκύριακο να αναλογιστούν τα  τέσσερα της διακυβέρνησης της ΝΔ και να μην αφήσουν περιθώριο, με την ψήφο τους, να επανακάμψει η επιπολαιότητα.

«Εμείς ολοκληρώνουμε το δικό μας καθήκον. Τώρα η ευθύνη περνάει στους πολίτες. Ζυγίζουμε, αποφασίζουμε, ψηφίζουμε. Και αυτή η ευθύνη -αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας- είναι βαριά στους ώμους τού κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για επιπολαιότητες, ούτε για διστακτικότητες, ούτε για αδιέξοδα πειράματα ή για δήθεν διαμαρτυρίες. Εμείς, οι Έλληνες, αποφασίζουμε για την Ελλάδα μας. Και αυτό είναι το μήνυμα που σας ζητώ να μεταφέρετε, η ψυχή της παράταξης σε κάθε πόλη, χωριό και σπίτι, μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Το ξαναλέω», επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «την Κυριακή το πρωί θα ανοίξουν οι κάλπες. Θα είναι άδειες. Μέχρι το βράδυ πρέπει να έχουν γεμίσει με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, με τα ψηφοδέλτια που θα δείχνουν ένα κόμμα ισχυρό, που ξέρει να πάει την Ελλάδα μπροστά».

«Εμείς είμαστε η παράταξη των Ελληνίδων και των Ελλήνων που, δίχως κομματικές παρωπίδες, θέλουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους. Μακριά από ιδεολογικούς διαχωρισμούς τού χθες που ξεθώριασαν», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έθεσε ως εκλογικό στόχο της ΝΔ την «καθαρή νίκη», όπως ο ίδιος δήλωσε.

 

Στόχος η καθαρή νίκη της ΝΔ

Σε σημερινή συνέντευξή του στους κ. κ. Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η «καθαρή νίκη». Μια νίκη που θα φέρνει την ΝΔ πρώτο κόμμα, με απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να μιλήσει με αριθμούς και με εκλογικά ποσοστά, αλλά τόνισε πως αποβλέπει στο «μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε ότι είναι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών: Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ, είπε, συμπληρώνοντας πως «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, δεν ενδώσαμε στην τοξικότητα».

«Κοιτάμε τα του οίκου μας, θέλουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για τη ΝΔ, θέλουμε να κλείσουμε όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια, είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και να υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης. δεν είναι εγώ αυτός που θα αποφασίσει το χρόνο των δεύτερων εκλογών, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments