Αθλητισμός

Το φινάλε-θρίλερ με την Ρεάλ σόκαρε τον Ολυμπιακό

Το φινάλε-θρίλερ με την Ρεάλ σόκαρε τον Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δείτε το συγκλονιστικό φινάλε του τελικού της Euroleague, με το καλάθι που έκρινε το ματς και τη χαμένη ευκαιρία των Ερυθρολεύκων να "κλέψουν" τη νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δείτε το συγκλονιστικό φινάλε του τελικού της Euroleague, με το καλάθι που έκρινε το ματς και τη χαμένη ευκαιρία των Ερυθρολεύκων να “κλέψουν” τη νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο Κάουνας! Ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια του το τέταρτο αστέρι στη φανέλα του περίπου 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όμως με επικό καλάθι του ο Γιουλ στο φινάλε χάρισε το ευρωπαϊκό στη Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 79-78! Το νικητήριο καλάθι του Ισπανού, ήταν μάλιστα και το μοναδικό δικό του στον μεγάλο τελικό! Απίστευτη εμφάνιση από Βεζένκοφ, Κάαναν, ΜακΚίσικ.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα ΟυόκαπΚάανανΠαπανικολάουΒεζένκοφΦαλ ξεκίνησε τον μεγάλο τελικό του Final-4 στο Κάουνας ο Ολυμπιακός, με τον Αϊζάια Κάνααν από τα 6.75 να δίνει σκορ στο παιχνίδι (3-0), πριν απαντήσει με το ίδιο “νόμισμα” για τη Ρεάλ ο Εντιαγέ (3-3). O Κάνααν όμως είχε μπει για τα καλά “καυτός”, ευστοχώντας άμεσα και σε νέο σουτ τριών πόντων (6-5).

Ο Βεζένκοφ άρχισε να παίρνει κι αυτός μπροστά, ανεβάζοντας για πρώτη φορά την ελληνική ομάδα στο +5 (14-9), ενώ νέο τρίποντο του Κάνααν ανέβασε τους Πειραιώτες στο 17-10! Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του σε κάθε πλευρά του παρκέ, δίχως να αφήνει τους Μαδριλένους να πάρουν… ανάσα. Το σερί του Ολυμπιακού σταμάτησε με βολές ο Ταβάρες (17-12), αλλά ο Παπανικολάου από τα 6.75 έφερε την πρώτη διψήφια διαφορά στον ημιτελικό (24-12)! Το γκολ-φάουλ του Ρούντι Φερνάντεθ έδωσε κάποια ανάσα στη Ρεάλ (24-15), με το δεκάλεπτο να κλείνει εν τέλει με το σκορ στο 24-17 χάρη στο buzzer beater του Χεζόνια.

Οι 2/3 βολές του Μάριο Χεζόνια στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου έφεραν ακόμα πιο κοντά τη Ρεάλ (24-19), ενώ ο Κοζέρ αμέσως μετά έκανε τον τελικό υπόθεση τριπόντου (24-21). Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν πολύ από τη ζώνη με προσαρμογές των Μαδριλένων, με αποτέλεσμα η ισπανική ομάδα να φτάσει αρχικά στην ισοφάριση με καλάθι του Ταβάρες (29-29) και στη συνέχεια στο προσπέρασμα με το δίποντο του Σέρχι Ροντρίγκες (29-31) και το τρίποντο του Κοζέρ (32-34)!

Με γκολ-φάουλ του ΜακΚίσικ οι Ερυθρόλευκοι πήραν βαθιά ανάσα (26-24), αλλά Ράντολφ και Χεζόνια συνέχιζαν να διατηρούν σε θέση οδηγού τη Ρεάλ (38-42). Ειδικά ο Μάριο Χεζόνια είχε κάνει μεγάλη ζημιά, έχοντας 12 πόντους μόνο στο πρώτο μέρος! Το ημίχρονο εν τέλει ολοκληρώθηκε με τον αγώνα σε απόλυτη ισορροπία (45-45), σ’ έναν πέρα για πέρα συναρπαστικό τελικό αντάξιο της Euroleague.

Άσχημα ξεκίνησε κι η τρίτη περίοδος για τον Ολυμπιακό, αφού στην πρώτη επίθεση ο Μούσα ευστόχησε για τρεις (45-48). Πάλι ο Κάαναν με το τέταρτο δικό του τρίποντο ισοφάρισε σε 48-48, με τον Ταβάρες ωστόσο να επαναφέρει ακολούθως τα ηνία στη Ρεάλ (48-50). Ο Αϊζάια Κάαναν πάντως κόντρα σε όλα έκανε την εμφάνιση της… ζωής του και με 5/6 εύστοχα από τα 6.75, έδινε στον Ολυμπιακό αέρα τριών πόντων (54-51)!

Οι Πειραιώτες είχαν “κλειδώσει” αμυντικά τη Ρεάλ, αναγκάζοντάς την να εκτελεί στο τέλος του χρόνου και με “σκοτωμένα” κατά βάση τρίποντα. Ξανά όμως οι Μαδριλένοι είχαν αντίδραση και δεν έλεγαν να παραδοθούν, ισοφαρίζοντας χάρη στο εύστοχο ζευγάρι βολών του Σέρχι (59-59). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τις δύο ομάδες σταθερά κοντά και με μία μεγάλη μάχη να έπεται στο φινάλε (63-59, +4 για τον Ολυμπιακό).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο “γκάζι”, ανεβαίνοντας στο +6 (68-61) με το παρθενικό τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ στη βραδιά! Ο Κοζέρ επίσης από τα 6.75 έδωσε “φιλί” ζωής στη Ρεάλ (68-64), που πάλευε με όσες δυνάμεις τις είχαν απομείνει για την ανατροπή. Και κατάφερε όντως να την πετύχει 3,2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με απίστευτο καλάθι του Γιουλ, το οποίο έδωσε το ευρωπαϊκό στη Ρεάλ με το τελικό 79-78!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments